Izložba radova nagrađenih studenata FLU

Izložba radova nagrađenih studenata FLU

Izložba radova nagrađenih studenata FLU i dodela nagrada biće održani u petak, 29. juna u 19 časova u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53).

 

Tokom Velike školske izložbe komisije koje su činili profesori i saradnici Fakulteta likovnih umetnosti dodelile su nagrade studentima slikarskog, vajarskog, grafičkog i odseka za Nove medije.

 

 

Tradicionalno su dodeljena priznanja studentima svih odseka: Velika nagrada FLU "Rista i Beta Vukanović, slikari" dodeljena je Filipu Grkoviću, studentu master studija.


Filip Grković

 

Nagradu za crtež - studiju velikog formata, koja se dodeljuje studentima prve godine, dobio je Filip Karan, a nagradu za sliku, takođe studiju velikog formata, koja se dodeljuje studentima svih odseka druge godine studija dobila je Marija Vukotić. Nagrada za crtež na predmetu Večernji akt dodeljena je Jovanu Turčinoviću. Nagrada za osobenu kreativnu inovaciju iz fonda "Miloš Bajić, profesor ALU" dodeljena je Luki Cvetkoviću.

Na odseku za Nove medije nagrada Telekoma Srbija, dodeljena je Pavlu Banoviću.
Prvu nagradu studija „Crater" za najuspeliji projekat studenata novih medija iz oblasti kompjuterske grafike dobila je Anđelija Ranđelov, dok je druga nagrada dodeljena Petru Kovačeviću.


A
nđelija Ranđelov
 

Na slikarskom odseku nagradu FLU za slikarstvo "Rista i Beta Vukanović, slikari" dodeljena je Sanji Momčilović. Nagrada za sliku malog formata "Ljubica Sokić, profesor ALU" dodeljena je Dunji Ožegović, koja je nagrađena i iz fonda „Vrt dobre nade" za mozaik na temu životinje. Nagrada za crtež na III i IV godini osnovnih studija "Stevan Knežević", dodeljena je Anji Tončić. Nina Puhar primiće nagradu iz fonda "Mr Miodrag Janjušević, akademski slikar", kao i nagradu za crtež na master studijama „Stevan Knežević". Nagrada za portret „Đorđe Bošan, slikar i profesor ALU " dodeljena je Tomici Raduloviću.


Livia Salai
 


Nagrada FLU za grafiku ove godine dodeljena je Livii Salai. Katarina Stamenković dobitnica je nagrade „Boško Karanović, profesor FLU”, a za grafiku malog formata priznanje je dobio Aleksandar Obućina.

Nagrada za inovativan pristup grafici „Marko Krsmanović" dodeljena je Aleksandru Kovačeviću.

Na vajarskom odseku nagradu za skulpturu "Sreten Stojanović, profesor ALU" dobila je Jelena Pantelić. Na izložbi će biti predstavljeni i radovi Bogdana Čontoša, dobitnika nagrade "Vladeta Petrić, vajar". Tamara Spalajković dobitnica je nagrade "Ilija Kolarević, vajar". Za skulpturu u materijalu dodeljene su tri nagrade. Za rad u drvetu nagrađen je Aleksandar Petrović, za rad u kamenu Bogdan Đukanović i za rad u metalu Tijana Zorić. Nagrada livnice „Kuzmanović", koja se dodeljuje za portret dodeljena je Teodori Dimitrijević.


Jelena Pantelić

 


Za mozaik se dodeljuju tri nagrade, od kojih je prva nagrada dodeljena Bojani Pavlović, druga Milici Vesić, dok je treća nagrada dodeljena Teodori Nikolić.


Mozaik
 

Dodela nagrada i otvaranje izložbe radova nagrađenih studenata održaće se 29. juna u 19h u prostorima Galerije FLU i aneksu uz galeriju.

Izložba će biti otvorena do 14. jula 2018. godine.

Galerija je otvorena radnim danima od 10. do 20. časova i subotom od 10. do 14. časova.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text