Izložba radova učenika Škole za dizajn

Izložba radova učenika Škole za dizajn

Izložba radova učenika Škole za dizajn pod nazivom "Pozajmljeni identiteti" biće otvorena 20. marta u 19 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra (SKC), (Kralja Milana 48).


 

 

               

Pozajmljeni identiteti postavlja univerzalna pitanja posebno karakteristična za period adolescencije. Baveći se problematikom identiteta  učenici su dali odgovore kroz različite medije kao što su: digitalna grafika, asamblaž, kolaž, crtež i video.

Izložba predstavlja odabrane radove učenika III I IV razreda  smera likovni tehničar, Škole za dizajn iz Beograda. Radovi su realizovani kroz predmet višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji i crtanje u periodu od 2012. do 2017.  godine.  

Smer likovni tehničar  osnovan je 2009. godine i najmlađi je smer u Školi za dizajn. Kroz program ovog smera učenici se obrazuju  kroz različite discipline iz oblasti vizuelnih umetnosti kao što su: crtanje, slikanje, vajanje, grafika, fotografija, osnovi tehnologije i konzervacije, tehnike zidnog slikarstva, višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji.

Na koji način epoha u kojoj živimo za koju je karakteristična  ideološka oskudica, hiperkomunikacija, virtuelna putovanja kroz prostor i vreme utiče na formiranje osećaja celovitosti i jedinstvenosti pojedinca?

Ovi mladi umetnici koji tek ulaze u problematiku savremene umetničke prakse predstavljaju novu pokretačku snagu koju karakteriše samosvest i angažovan stav prema društvu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text