Izložba "Realnim do nerealnog" umetničke grupe Abstracta

Izložba "Realnim do nerealnog" umetničke grupe Abstracta

Izložba slika, skulptura i asamblaža "Realnim do nerealnog" umetničke grupe Abstracta, biće otvorena u utorak, 26. marta u 19 časova u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40).

 

 

 

Na otvaranju izložbe u muzičkom delu programa nastupiće mladi muzički talenti - ArtLink virtuozi.

Izložba „Realnim do nerealnog“ deo je istoimenog projekta koji za cilj ima predstavljanje, istraživanje i tumačenje apstraktne umetnosti danas. Na izložbi u Kući kralja Petra biće predstavljeni radovi prve postavke članova grupe, akademskih umetnika različitih generacija: Mario Điković, Branka Milić, Zorica Obradović, Ivana Martić i Jovana Milenković.

Ciklus apstraktnog stvaralaštva obraćanjem stručnoj i širokoj publici ispituje mesto najintrigantnijeg umetničkog stila moderne umetnosti u savremenom kontekstu, kroz pet različitih likovnih rukopisa. 

Autori projekta su Emina Ćirić, istoričar umetnosti i Žaklina Milenković, novinar.

Emina Ćirić: „Kakvu poruku danas apstraktna umetnost šalje, šta je njena spontanost, iskrenost i suština, koji su joj izvori, koliko se udaljila od korena, neka su od pitanja koja se odnose na to šta je vrednost likovnog apstraktnog stvaralaštva. Pet autora, pet različitih likovnih traganja za emocijom, sjedinjeni su u priči o tome može li se i kako, sada i ovdem umetničko delo izraziti kroz emociju lišenu realne forme.“

Izložba će biti otvorena do 3. aprila 2019. godine.

Radno vreme galerije: ponedeljak-petak (12-18 h), subota (10-14 h)

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text