Izložba "Retrospektiva" Mihajla Vasiljevića

Izložba "Retrospektiva" Mihajla Vasiljevića

"Umetnikov otisak" u saradnji sa "Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti, inovativnih kantautora i literarnu promociju" predstavlja izložbu fotografija Mihajla Vasiljevića pod nazivom "Retrospektiva".

Izložba će biti otvorena u četvrtak 7. februara u 20 časova, u beogradskoj Art kafe galeriji Beti Ford, na adresi Zetska 2. 

 

 

Mihajlo Vasiljević je rođen 1948. godine u Beogradu. Sa 9 godina počinje da svira violinu i sivra je sve do trečeg razreda srednje elektrotehničke škole Nikola Tesla. 1964. godine osnova sa prijateljima rok orkestar Bitnici, gde počinje njegova muzička karijera. Igrao je Jazz balet u Grupi Borisa Radaka sa kojom su imali nastupe na TV  Beogradu. Od 1969. godine u Ateljeu 212 igrao je u mjuziklu Kosa i rok operi Isus Hristos Superstar, a na TV Beograd učestvovao je u svim emisijama Maksimetar kao član partećeg hora i 3 puta nastupao kao solo pevač. Sa muzičkom karijerom je završio je 1974 godine. Oko 1970. godine je na Akademiji dramskih umetnosti otvoren odsek filmske kamere, na koji je primljen sa još četvoricom kolega. Nažalost, posle tri meseca Akademija ih obaveštava da nema dovoljno para za finansiranje tih studija i da studenti sami moraju naći sponzore. MIjhajlo odustaje od tih studija i 1971. godine upisuje Prirodno Matematički Fakultet na odseku Mehanika. Od 1977. do 2000. godine bavio se projektovanjem i programiranjem informacionih sistema i postaje IT profesional. Posle tog perioda napušta Srbiju na 10 godina. U tom periodu bavio se raznim zanimanjima. Fotografijom se bavi još od 1968. godine i to je velika ljubav njegovog života. Učestvovao je na više grupnih međunarodnih izložbi.Njegove radove možete videti na internacionalnom sajtu specijalizovanom samo za fotografiju na kom izlazu profesionalni fotografi. Od 2006. godine do danas njegove fotografije su objavljene na 30 naslovnih strana. 

Izložba će za posetioce biti otvorena do 21. februara, svakog dana, osim nedeljom, od 17 časova do ponoći.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text