Izložba skulptura "Eho" Jelene Božović

Izložba skulptura "Eho" Jelene Božović

Izložba skulptura "Eho" Jelene Božović biće otvorena 5. februara u 19 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

Postavka „Eho", predstavlja izložbu skulptura – portreta srpskih i svetskih ličnosti koje su obeležile umetničku scenu savremenog sveta. Danilo Kiš, Džim Morison, Dejvid Bovi, Lucijan Frojd, Miroslav-Mika Antić, Mića Popović, Ivo Andrić, neke su od ličnosti navedenog koncepta.

 

 

Motiv izložbe je individualni stav o pojedinim predstavnicima različitih sfera umetnosti – od književnosti do likovnih disciplina, koji su svojim životnim delom, u manjoj ili većoj meri opaženo ostavili trag na savremene tokove, ne samo u svojim već i u drugim oblastima kulture.

Portreti su ekspresivno modelovani, naizgled karikaturalno, sa nedovršenim partijama, time akcentujući da je reč o sećanju i utisku. Široko modelovane materijalne površine imaju svrhu ne samo da predstave određeni lik, već i njihovu misao i duhovno stanje kao i ta ista apstraktna svojstva koja izazivaju kod drugih ljudi.
Esencijalni element koncepta jeste čovek, misaono biće, koji je u stanju da posredstvom intelekta i apstraktnih formi, utiče na kolektivnu svest i da čak menja istu.
Pretstavljeno je 12 skulptura – portreta u prirodnoj veličini, sa kompozicijom ,,Atelje,, (Mića Popović) Materijali kojima su izvedene skulpture su gips i poliester, kombinovani sa metalom i drvetom.

Jelena Božović Đorđević (1983.), završila Školu za dizajn u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU) Univerziteta umetnosti u Beogradu na odseku primenjeno vajarstvo. Doktorant treće (završne) godine doktorskih akademskih studija na FPU. Saradnik u nastavi na FPU, katedra za primenjeno vajarstvo od 2014-2017. Izlagala na dve samostalne i na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnica likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnica nekoliko nagrada i autor nekoliko skulptura u prostoru i arhitekturi.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text