Izložba slika “Pod vodom” Ivane Živić

Izložba slika “Pod vodom” Ivane Živić

Izložba najnovijih radova umetnice Ivane Živić, biće predstavljeni u petak 14. jula u 20 časova u galeriji Drina (Andrićev venac 4).
 

Otvaranje izložbe je ujedno i prilika da probate sladoled "Pod vodom", surf u čaši posebno kreiran za ovu izložbu u saradnji sa I Scream Rolls.

 

 

Ivanina ulja na platnu karakteriše istraživanje enterijera ispunjenih vodom, naslikanih sa karakterističnom mešavinom figuracije, fantastike i montaže.

Posmatrač se oseća obavijen ovim bogatim, ali udaljenim prostorima, nastanjenim usamljenom figurom plivača koja istražuje svoj emotivni svet.

Živićeva je diplomirala i magistrirala slikarstvo na FLU, od kada je prisutna na internacionalnoj sceni sa preko 16 samostalnih i 40 grupnih izložbi. Dobitnica je većeg broja nagrada za slikarstvo i crtež (od čega izdvajamo drugo mesto fonda Vladimir Veličković 2016), i učesnica je brojnih umetničkih rezidencija (Cite Internationale des Arts Paris u Francuskoj, 2009, GLO’ART, Belgija, 2015 i 2017. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim privatnim kolekcijama širom sveta.

Izložba će biti otvorena do 12. avgusta 2017. godine


    

 


Facebook
Instagram
Artsy 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text