Izložba slika „Portreti 2“ Zorane Jevtić

Izložba slika „Portreti 2“ Zorane Jevtić

Samostalna izložba slika rađenih „airbrush“ tehnikom, pod nazivom „Portreti 2“ Zorane Jevtić, biće otvorena u petak, 8. decembra u 19 časova u bar-restoranu M:eating (Vlajkovićeva 8, Beograd).
 

 

 

Nakon uspešne izložbe slika prikazane u martu ove godine, Zorana Jevtić poziva na novo druženje u M:eating-u, od 8. do 15. decembra 2017. godine.

Autorka ovaj put ima svedeniji pristup: crno-bele slike sa krupnim kadrom na lice, rađene „airbrush“ tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel papiru. Zorana je polako i postepeno usavršavala ovu tehniku. Za to je bilo potrebno dosta vremena, strpljenja, mirna ruka i dobar plan rada, jer je malo prostora za grešku. Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh, postižu se neverovatni efekti: trodimenzionalnost i fotorealizam. To je umetnici omogućilo da kod svojih modela uhvati spontane trenutke, poglede, emocije... Na slikama su ponovo njene bliske prijateljice i žene koje je inspirišu, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

Zorana Jevtić je rođena 1983. godine u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa. Već više od 10 godina aktivno radi kao fotoreporter i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. Svoje slobodno vreme provodi u crtanju i slikanju, koje su njena velika strast pored fotografije. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i četiri samostalne izložbe. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 15. decembra 2017.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text