Izložba slika i crteža "Turbotronik"

Izložba slika i crteža "Turbotronik"

Izložba slika i crteža "Turbotronik" biće otvorena 5. decembra u 19 časova u Ustanovi kulture PAROBROD (Kapetan Mišina 6a).

  
Učesnici izložbe su vizuelni umetnici: Aleksandar Denić, Miloš Petrović, Radovan Popović, Aleksandar Opačić, Stevan Spasić.


 

 

Za muziku su zaduženi: DJ Maestro Denić, Super Banko, Mega Denke.

Turbotronik multimedijalna izložba sastoji iz izložbe slika i crteža, DJ nastupa i projekcije filma "Turbotronik" reditelja Stevana Spasića (produkcija VICE Srbija) zakazane za sredu, 6. decembra 2017. u 20.30h.

Multimedijalni događaj „Turbotronik“ predstavlja autore sa srpske scene koji kombinuju novokomponovani folk, turbo-folk i pop-folk sa alternativnim muzičkim formama.

Potraga za autentičnim u sopstvenoj tradiciji vodila ih je do pojava prezrenih od strane kulturnog establišmenta i populacije okrenute Zapadu, ali obožavanih među „običnim” svetom.

Rezultat je umetnički pokret koji donosi potpuno odsustvo ironijske distance prema folk nasleđu. Muzički, on se koristi elektronskim bitovima i semplovima, ali nije žanrovski omeđen. Idejno, on predstavlja svojevrsni srpski pank dvadeset prvog veka.


                                                                                                                                     

Fotografije: Stevan Spasić 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text