Izložba slika "Svetlost" Damira Radd-a

newsIzložba slika "Svetlost", mladog umetnika iz Beča Damira Radd-a

Izložba slika "Svetlost", mladog umetnika iz Beča Damira Radd-a, biće otvorena u ponedeljak 16. jula u 19 časova u Kući Kralja Petra I (Vase Pelagića 40) na Senjaku.

Izložba je posvećena ženi u Kabali.

 

 

 

Istraživanje kabalističog učenja, autor je povezao sa ličnim afinitetom prema uzvišenoj ženskoj lepoti, fantastičnim predelima i otmenim enterijerima. Na platnima se u društvu raskošno odevenih dama, pojavljuju životinje poput tigra, slona i zebre, kao nosici dubljeg simboličkog značenja.

Sama izložba bavi se putovanjem duše ka svetlosti kroz iskušenja i duhovni napredak; dok je u centru pažnje žena koju umetnik prepoznaje kao snagu savremenog čovečanstva.

“U rukama žene leži velika moć i žene mogu promeniti svet, razumevajući i ispunjavajući svoju duhovnu ulogu u svetu, kao što razumeju svoju ulogu u svojoj porodici... Žena na ovim slikama ima drugačiju vrstu čežnje koja se budi u njoj i prevazilazi granice ovog sveta. Ona oslobađa sve božanstvene aspekte svog bića u sinergiji sa prirodom koja je okružuje” (iz teksta kataloga, Nenad Radd).

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text