Izložba "SUPER KLASTER" Sanje Stojkov u Galeriji DOB

Izložba "SUPER KLASTER" Sanje Stojkov u Galeriji DOB

Samostalna izložba "SUPER KLASTER" Sanje Stojkov biće otvorena u utorak, 10. oktobra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

Izložba "SUPER KLASTER" je prva samostalna izložba Sanje Stojkov i biće otvorena u galeriji Doma omladine Beograda do 29. oktobra 2017. godine. Autorka predstavlja nove radove - grafike koje su svojstveni miks ilustracije, tetovaže i grafičkog dizajna.

 

 

Klaster je velika grupa galaksija, tako i svaki rad predstavlja jedan klaster kao grupu doživljaja u grafičkoj formi. Postavlja se pitanje da li sa distance, grupa kao predmet posmatranja gubi smisao ili dobija novi? Tako i svaki posmatrač može da ima svoje rešenje i sam da značenje ilustracijama koje se prožimaju u smislu samog besmisla.

U motivima inspirisanim svakodnevicom, apsurdom današnjice, detinjstvom, kulturama, smrću ili apstraktnim pojmovima, posmatraču se pruža mogućnost da se pronađe u svojoj galaksiji.

Plutajući fascinirano kroz postojanje i kroz bogatstvo tajanstvene crne kao skupa svih boja, informacija i samog života, autorka sakuplja doživljaje i predstavlja ih u grafičkoj formi.

Na otvaranju izložbe će biti dostupne sito-štampane grafike, tako da ćete imati priliku i da ponesete deo Super Klastera sa sobom.

Sanja Stojkov je rođena u Somboru 1991. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Od 2010. živi u Beogradu gde je završila osnovne i master studije grafičkog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti. Na početku studiranja je počela da tetovira i i ubrzo sa prijateljima osnovala studio Das Tattooz, koji se kasnije spojio sa studijom Kobra Deluks, gde i danas radi. Sanja se pored tetoviranja i dizajna bavi ilustracijom. Nedavno je Magazin Liceulice sa Sanjinom ilustracijom na naslovnoj strani osvojio prvu nagradu u kategoriji naslovnih stranica na godišnjem samitu Svetske asocijacije uličnih novina (INSP). Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama i autor je mnogih murala u Srbiji i inostranstvu.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services