Izložba Tee Jurišić u Laubi

Izložba Tee Jurišić u Laubi

Samostalna izložba „Ne volim zalaske“! Tee Jurišić, otvorena je u subotu, 8. jula u zagrebačkoj Laubi - kući za ljude i umetnost!
 

U okviru svog letnjeg programa, Lauba je domaćin izložbe mlade hrvatske umetnice Tee Jurišić. Izložba će biti otvorena do 21. jula.


 

 

„Hrvatska umetnost danas“ naziv je serije samostalnih izložbi čiji je cilj prezentacija aktualne hrvatske umetničke produkcije, format koji je Lauba pretvorila u svoj zaštitni znak. 

Izložbom naslovljenom „Ne volim zalaske“ Tea Jurišić predstavlja hrvatskoj publici radove nastale u razdoblju od januara do jula 2017. godine. Svi su izvedeni u tehnikama akvarela i tuša na papiru. Reč je o izložbi više različitih ciklusa koji nisu direktno povezani.


Portal

 

„Krivo shvaćeni stihovi“ je ciklus radova u nastajanju kojim su ilustrovane kultne pesme na način na koji su često, slučajno ili namerno, pogrešno shvaćene kod slušaoca. Npr. Jacksonova „Billie Jean“ postaje „Bi li džin?“.


Bi li džin
 

Stihovi "Tvoja mati usnula je" preobražava se u „Tvoja mati u snu laje“, a kultna John Paul Youngova pesma „Love is in the air“ postaje „Lav iz Indije“…
Tvoja mati u snu laje
 

Devet radova manjeg formata okupljeni su u ciklus „Crtice iz dnevne sobe“ nastali su u martu 2017. godine, dok dve serije bez naziva povezane tematikom mora nastaju za vreme Teinog boravka u Slavoniji, i svojevrsni su produkt nostalgije za obalom i mirisom borova. Reč je o radovima „Mayday“, „Modrobradi“, „Trač“, „Pool babe“, „Girls girls girls“ i „Ratnik“.

„Disco inferno: Devet floorova pakla“ izveden je u akvarelu kao predložak za mural u Danteovoj ulici u Umagu. Reč je o ilustraciji Danteovog „Pakla“ prenesenog u disco sedamdesetih. U sličnom maniru nastaje i rad „Gibanje planeta“, izvorno napravljen za seriju plakata „Kosmos kaže može“ u kojoj je Sunčev sistem prikazan kao pulsirajuća, univerzalna zabava.


Oblačne misli

 

Tea Jurišić (München 1991. godine) trenutno živi i radi u Zagrebu. Početkom 2017. godine, stekla je diplomu magistra grafike na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu. Bavi se uglavnom crtežom i ilustracijom. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU). Boravila je na dve likovne rezidencije, Glo’ Art u Lanakenu, Belgiji i Printmaking workshop Sofija u Bogdancima, Makedoniji. Njeni radovi objavljivani su u Booooooom – u, Komikazama, Fressh magazinu. Imala je sedam samostalnih i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inostranstvu.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text