Izložba video radova "Art paket" - muzej u zatvoru

Izložba video radova "Art paket" - muzej u zatvoru

Izložba video radova "Art paket" - muzej u zatvoru, biće otvorena 20. i 21. juna u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8).

 

 

Otvaranje izložbe je zakazano za 20. jun u 20 časova.
 

 

Projekat ART PAKET, koji sprovodi ApsArt Centar za pozorišna israživanja, organizuje izložbu video radova koji su nastali kao proizvod susreta osuđenika iz Okružnog zatvora sa umetničkim delima iz kolekcije Narodnog muzeja, koja su im najpre projektovana u samom zatvoru a zatim su imali prilike da ih vide i uživo tokom nedavne posete muzeju.

Art paket je omogućio osuđenicima ne samo da uživaju u umetničkim delima već i da sami stvaraju. Kroz proces kreativnog rada sa osuđenicima u susretu sa umetničkim delima nastale su njihove refleksije, sećanja, priče. Ti zapisi su postali inspiracija za audio - vizuelnu umetničku postavku koju će javnost imati prilike da vidi u Ostavinskoj galeriji tokom dvodnevne izložbe.

Video instalacija sadrži sedam video radova.

Ovaj projekat je nastavak eksperimenta koji ApsArt sprovodi u saradnji sa Next Game i dramaturgom Bogdanom Španjevićem kojim se omogućavaju snažni lični doživljaji posetilaca u kontaktu sa umetničkim delima iz muzejskih postavki, kroz posebnu vrstu audio vođenih fantazija. Ovi eksperimenti su započeti prošle godine u Munkovom muzeju u Oslu.

Projekat ART PAKET realizuje se uz podršku Fondacije Jelena Šantić i u partnerstvu sa Narodnim muzejem i Upravom za izvršenje krivičnih sankcija.


Osuđenici, foto Igor Coko

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services