Izložba VREDNOST u Uličnoj galeriji

Izložba VREDNOST u Uličnoj galeriji

VREDNOST - izložba nagrađenih i pohvaljenih radova sa konkursa za umetničko rešenje grafike u kolekciji GIR Art Print, otvara se 9. januara u 20 časova, u Uličnoj galeriji u Beogradu (Čavketov pasaž bb).

 

 

 

Na izložbi ce biti prikazano 8 nagrađenih i 12 pohvaljenih radova sa konkursa za umetničko rešenje grafike u kolekciji GIR Art Print pod sloganom "VREDNOST".

Nagrađeni i pohvaljeni radovi će na ovaj način postati prva serija u kolekciji GIR Art Print koja će se naći u prodaji u prostorijama GIR Store-a i na internetu.

Autor prvonagrađenog rada za GIR Art Print kolekciju je Mario Kolarić dok 7 autora ravnopravno deli drugu nagradu: Dragana Krtinić, Jovan Mikonjić, Mihailo Prostran, Stefan Jovanović, Valentina Brković i Vesna Pešić, Lovers.


Prva nagrada: Mario Kolarić
.


Izložba je organizovana u saradnji kompanije GIR i organizacije Kulturforum ODKR.

Kompanija GIR posvećena je razvoju autentičnog savremenog dizajna nameštaja i kućnih predmeta domaćih autora i u saradnji sa organizacijom Kulturforum ODKR kompanija nastoji da pokrene razvojnu platformu koja podrazumeva teorijsku i praktičnu raspravu u vidu razmene, provere ideja i koncepata sa ciljem da se ostvari prepoznatljivi, autentični portfolio za široku proizvodnju.

Kolekcija GIR Art Print je prvi u nizu projekata kojima kompanija GIR namerava da pokrene ovu platormu i odgovarajući program razvoja autentičnog domaćeg dizajna u Srbiji. U konceptualnom središtu ovog razvojnog programa nalazi se pojam „vrednosti“ i njegove moguće interpretacije i materijalizacije u savremenoj umetnosti i dizajnu.

Vrednost za kojom tragamo nije unapred određena ili poznata, niti je lako sračunljivi zbir predvidivih faktora proizvodnje i plasmana – to je vrednost utkana u delo i predmet koja mora biti prepoznatljiva i značajna kako za autora tako i za korisnika.

Pohvale: Aleksandar Denić, Bojan Bilen, Emilija Radojičić, Irena Gajić, Ivana Miljković, Jovana Čajović, Jovana Čajović i Ljiljana Kuzmanović, Mane Radmanović, Milan Cvetković, Milica Balubdžić, Monika Lang, Valentina Brković, Viktor Jan i Željko Lončar.

Muziku će večeras puštati Phillie P!

Izložba će biti otvorena do 18. januara 2019. godine.

 

Druga ravnopravna nagrada:


Dragana Krtinić
 

Jovan Mikonjić
 

Mihailo Prostran
 

Stefan Jovanović
Valentina Brković

Vesna Pešić

Lovers

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text