Izložba "Who Wants To Live Forever" Gordane Belić

Izložba "Who Wants To Live Forever" Gordane Belić

Samostalna izložba skulptura, objekata i slikanih panoa "Who Wants To Live Forever" Gordane Belić, biće otvorena 3. decembra u 19 časova u Galeriji SULUJ (Terazije 26 , 2. sprat).

 

 

 

 

Galerija SULUJ predstavlja ambijentalnu postavku multimedijalne umetnice srednje generacije Gordane Belić pod nazivom "Who Wants To Live Forever" (prema kompoziciji grupe QUEEN iz 1986 koja je korišćena kao tema serijala Highlander).

Po obrazovanju umetnik i psiholog, Gordana Belić pripada struji stvaralaca koji referišu ka novim vidovima pop-arta, arte - povere i skulpturalnom modelovanju ne - umetničkih,, industrijskih materijala i delova predmeta i samih predmeta (ready-made), artikulišući ih u nove celine potpuno izmenjenog značenja. Konkretna postavka, posebno komponovana za galeriju SULUJ, istražuje lično iskustvo odnosa majke i ćerke, i suočavanje sa biološkim nestankom, a potom i memorijom koja ostaje u umetnici za ceo život, zahvaljujući vizualizaciji ovih neuhvatljivih procesa. Pri tome je umetničko delo deo procesa oslobađanja od teških emocija, marginalnih utisaka, ali i i preinačavanja banalnih iskustava u suptilnu igru ljubavi, davanja, ali i posesivnosti i kontrole. Dominantni motivi očiju, ruku, maski (prema sopstvenom liku), sofisticirano likovno artikulišu složenost ovih procesa, odnoseći se jedno prema drugom kao komponetne jedne velike teme ženske egzistencije oličene u centralnoj figuri.Izložba će biti otvorena do subote 15. decembra 2018. godine.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text