Jasmina Holbus otpočela projekat LET'S TALK u galeriji ŠTAB

Jasmina Holbus otpočela projekat LET'S TALK u galeriji ŠTAB

U prepunoj galeriji Štab, 11. novembra je počeo desetodnevni multimedijalni umetničko-istraživački projekat, Jasmine Holbus - LET’S TALK, koji će trajati do 20. novembra.

 

 

 

Nakon zvaničnog otvaranja Jasmina je pozvala više od 20 umetnika i prisutnu publiku ovog nesvakidašnjeg projekta za OTVORENI STO, da zajedno otpočnu dijalog na temu "Hajde da razgovaramo", koji je bio rad za sebe, performans u okviru izložbe.

Među umetnicima koji će narednih deset dana učestvovati u ovom projektu su: vizuelni umetnici Uroš Đurić, Saša Pančić, Mihael Milunović, Filip Mikić, Ivan Gračner, Nenad Maksimović, Marijana Gvozdenović, Goran Mećava, Vladimir Končar; umetnički fotografi Vukica Mikača Lovren i Jelena Janković; kompozitori i pijaniste Bojan Zulfikarpašić, Nadina Janković i Miroslav Miša Savić; scenograf Aleksandar Denić, multimedijanlni umetnik Darko Rundek i Dragan Novković, arhitekta Dragomir Nikolić, pesnikinja Marta Radovanović, glumac Pavle Pekić i mnogi drugi. Kustos ovog projekta je Milica Pekić, dok je dramaturg Periša Perišić.

Projekat "Hajde da razgovaramo" (Let’s talk) kao proces, serija događaja, izložba i konačno performans ispituje odnos umetnika različitih senzibiliteta i interesa, odnos reči, zvuka i forme, ali i prirodu komunikacije umetnika, publike i dela. Povodom objavljivanja nove knjige odabranog izbora iz širokog opusa poezije Jasmine Holbus, umesto klasične promocije, koja obično podrazumeva čitanje delova knjige i prigodni govor nekog od stručnjaka, autorka poziva veliki broj umetnika da svojim umetničkim radom posredno daju odgovor, komentar, prilog njenim stihovima.

Umetnici različitih profila, kompozitori, izvođači, pesnici, fotografi, scenografi, slikari, skulptori, video i novomedijski umetnici, pozvani su da reaguju na stihove po sopstvenom izboru, te knjiga biva podvrgnuta nizu individualnih čitanja u okviru kojih svaki učesnik secira delove date poezije, interpretira značenje i upisuje sopstveni senzibilitet u izabrane stihove.

Medijator u ovom istraživanju je reč, odnosno poetska reč, odnosno poezija. Cilj razgovora je da se autorskim izjavama objasni i verifikuje komunikacijska moć između radova predstavljenih u okviru ovog projekta.

Tokom trajanja ovog projekta, umetnici će svakodnevno boraviti u galeriji, stvarati i razgovarati sa posetiocima, koji će i sami biti pozvani da učestvuju u stvaranju finalnog rezultata, koji će biti predstavljen u petak 18. novembra od 20h u galeriji Štab. 

Umetnica Jasmina Holbus, široj javnosti poznata kao enterijerista i scenograf brojnih pozorišnih predstava, takođe 26 godina piše i objavljuje poeziju. Prošle godine objavila je jedanaestu knjigu poezije IZBOR (za izdavača “Zlatno Runo” u Beogradu). Ovog leta poezija Jasmine Holbus je prevedena i objavljena u Francuskoj.

                                        

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services