Jelena Janković osvojila prvu nagradu u Moskvi sa fotografijom "Selfi kultura"

Jelena Janković osvojila prvu nagradu u Moskvi sa fotografijom "Selfi kultura"

Veliki uspeh Jelene Janković na prestižnom internacionalnom foto konkursu The Andrei Stenin International Photo Contest 2017. koji se održava u Moskvi.

Beogradska fotografkinja Jelena Janković je osvojila prvu nagradu u kategoriji Moja planeta sa fotografijom pod nazivom Selfi kultura.

 

 

Jelena je do sada osvojila sa ovom fotografijom prvu nagradu na nekoliko prestižnih takmičenja u svetu.

O fotografiji Selfi kultura:

Godina 2016. me podseća na vreme kada je selfi kultura počela da označavati naše postojanje; svi treba da saznaju ako smo negde, ili ako radimo nešto. Dok isčekujemo potvrdu drugih, propuštamo priliku da uživamo u svetu koji nas okružuje. Fotografija je snimljenja na koncertu Massive Attack u Puli/Hrvatska u avgustu 2016.

Jelena Janković je umetnička fotografkinja iz Beograda, rođena 1985. godine. Svoj rad počinje kao dokumentarni fotograf, a ljubav prema glumi, plesu i pozornici uvodi je u pozorišnu fotografiju gde 2010. počinje saradnju s Bitef teatrom i Bitef dens kompanijom. Kroz Bitef dens kompaniju aktivno istražuje estetiku plesne fotografije te postaje i zvanični fotograf Bitef festivala. 2015. Priključuje se krativnom timu Nacionalnog Ansambla KOLO i postaje njihov zvanični fotograf i time započinje istraživanje pokreta kroz tradicionalnu igru. Autor je fotografija u više od 30 pozorišnih produkcija. Njene fotografije objavljene su u renomiranim časopisima: Rolling Stone (DE), Professional Photographer(USA), Digital SLR Photographer magazine (UK), fotoMAGAZINE (DE), LensCulture. Do sada je imala 6 samostalnih i 18 kolektivnih izložbi. Član je udruženja ULUPUDS-a. Dobitnica je višestrukih nagrada od kojih su neke: 2010 i 2013 – Prva nagrada za umetničku fotografiju na manifestaciji Noć muzeja za dokumentarnu fotografiju. 2011 – Plaketu Sterijinog pozorja za pozorišnu fotografiju. 2013 – Nagrađena je za umjetničku fotografiju na manifestaciji PhotographicAngle’s Competition FACES u Velikoj Britaniji u kategoriji portret. 2015 – Prva nagrada na međunarodnom festivalu Rovinj Photodays 2015 u kategoriji moda. 2017 – Prva nagrada i Canon Grand Prix Award ukupna pobednica Balkan Photo Awards 2016 u kategoriji Svakodnevni život. 2017 – Finalista u kategoriji Street photography i pobednik u nacionalnoj kategoriji na prestižnom takmičenju 2017 Sony World Photography Awards 2017 - Finalista Siena International Photo Awards 2017, Italija 2017 – Druga nagrada na međunarodnom festivalu Rovinj Photodays 2015 u kategoriji dokumentarna fotografija. 2017- Prva nagrada The Andrei Stenin International Photo Contest 2017, Rusija

Jelena Janković

Behance portfolio
Instagram

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text