KIdHub - Letnji kamp inovacija i IT preduzetništva "Ja imam ideju"

KIdHub - Letnji kamp inovacija i IT preduzetništva "Ja imam ideju"

Jedinstven kamp inovacija “Ja imam ideju” koji povezuje ekologiju, dizajn, tehnologiju i preduzetništvo!


Inspiracija za decu da kreiraju inovativna eko rešenja pomoću mobilnih aplikacija!

 


KIDHUB, dečji kreativni hab, organizuje prvi ekološki letnji kamp inovacija i IT preduzetništva “Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina od 9. do 31. avgusta na dve lokacije - Ekološki centar “Radulovački” i “Impact Hub” Beograd.

Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, osnovci i srednjoškolci će naučiti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.

Program kampa se sastoji iz tri celine “Eko dizajn - Cirkularna rešenja za budućnost”, “Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i “Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”. Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. cilj održivog razvoja Ujedinjenih Nacija) jer je to jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i velika mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom događaju 31. avgusta biće proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobiće šansu da bude realizovano zahvaljujući partnerima kampa.

Kroz rad sa stručnjacima i mentorima, polaznici će kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva tokom tri modula u trajanju od mesec dana naučiti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, već će boraviti u prirodi, naučiti mnogo o njenom očuvanju, upoznaće nove prijatelje s kojima će zajedno naučiti da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom. Naučiće pre svega kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojčicama i dečacima različitih interesovanja jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima će raditi stručnjaci iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, ITpreduzetništva i održivog razvoja.


 

Letnji kamp “Ja imam ideju” organizuje KIDHUB - dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u KidHub-ovim edukativnim programima do sada je učestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina. 

Ovaj jedinstveni kamp je jedan od pobednika Superste + programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija.Školu je podržao VIP Mobile. Organizacija Dostignuća mladih iz Beograda je obezbedila pet stipendija za besplatno učešće pet devojčica u okviru programa “Girls in IT”, a KidHub je obezbedio još jednu stipendiju. Partneri kampa su Impact Hub, Mikser, Eko centar Radulovački i Cefin - Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje.

Prijave su otvorene do 4. avgusta na ovom linku.

Sve informacije o letnjem kampu inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili pišite na e-mail adresu skola@kidhub.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services