Kolektivna izložba "7"

Kolektivna izložba "7"

Udruženje Kreativna fabrika predstavlja izložbu pod nazivom "7"

 

 

"7" je kolektivna izložba radova 7 mladih umetnika, koja će biti realizovana u okviru projekta “DosijeUmetnik”. Izlaže pet umetnika iz Srbije, i dvoje iz Velike Britanije.

 

 

Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 12. oktobra u 19 časova u Noćnoj galeriji Petak (Lomina 14) u Beogradu.


Nevena Živković i Branko Jevđić

 

Lazar Živković je rođen 1992. godine u Beogradu. Trenutno je treća godina Fakulteta primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno slikarstvo. Njegov rad se najčešće fokusira na sam portret ljudi, a ostatak kompozicije tajno opisuje temu sa dosta simbola u raznim čak i zanemarijucim detaljima. Portreti često podsećaju na umetnikov autoportret. Do sada je izlagao preko deset puta kako u zemlji, tako i u inostranstvu.


Lazar Živković


Srđan Radovanović je rođen 1996. godine u Užicu. Pohađao je srednju Umetničku školu u istom gradu. Upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Grafika i knjiga. Imao samostalnu izložbu u Užicu, učesnik je nekoliko izložbi u okviru fakulteta.

Branko Jevđić je rođen 1995. godine u Užicu. Posle srednje Umetničke škole u Užicu upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku Primenjeno slikarstvo. Učesnik je izložbe užičkih studenata ,,Oni koji dolaze" u gradskoj galeriji i nekoliko izložbi u okviru fakulteta.

Nevena Živković je rođena 1996. godine u Beogradu. Završila je srednju umetničku školu „Tehnoart‟ u Beogradu na odseku Firmopisac-kaligraf. Nakon toga upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo. Izlagala je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa u okviru 42. Palete mladih.

Marija Boljević je rođena 1994. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 2017. godine, na odseku primenjeno slikarstvo. Iste godine upisala je master studije slikarstva na FPU. Izlagala na više kolektivnih izložbi u Beogradu, posebnu pažnju daje u zidnim i monumentalnim tehnikama (mozaik, freska, zgrafito, mural).

Džek Tirni (Jack Tierney) je slikar iz Velike Britanje, koji trenutno živi u Bristolu. Ovo leto je proveo u Beogradu gde je živeo i slikao sa svojom devojkom Rebekom King. Njegov rad je pretežno fokusiran na figure, okruženu distorzijom i apstrakcijom. On slika scene koje se nikada nisu dogodile. Izobličeno prezentuje činjenice.


Jack Tierney


Rebeka King (Rebecca King) je vizuelna umetnica koja je fokusirana na figurativno slikarstvo. Njen rad ima cilj da istraži vezu između privatnog i ličnog prostora u digitalnom dobu. Koristeći nađene fotografije ona izaziva posmatrača da kreira prostor koji karakterišu slično i neviđeno. Koristeći sigurne poteze četkice ona manipuliše boju u minimalističkom stilu, koji često isključuje senzitivnost izvora, da bi prikazala ono što želimo da vidimo.


Rebecca King

 

Izložba će biti otvorena sedam dana, do 19. oktobra 2017. godine.

 

Na naslovnoj: Rad Srđana Radovanovića

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text