Kratke priče - fotografije Paola Venture

aperture foundation, paolo ventura, short stories, kratke price

Predstavljamo vam Kratke priče (Short stories) Paola Venture, izdanje Aperture Fondacije iz Njujorka.

Foto knjiga italijanskog autora, na 160 stranica i 75 slika u boji, prikazuje slikovite neme priče autorovog bajkovitog sveta zamišljene prošlosti.

 

 

 

"Kratke priče" Paola Venture, predstavljaju kapriciozan narativ, koji putem slika pripoveda bajke o ljubavi i porodici – u kojima likovi i stvari, smešteni u imaginarnoj prošlosti, nestaju i pojavljuju se na magičan način. Poput nemih filmova, drama se odvija bez reči i naslova. Za svaki od ovih radova, Ventura je konstruisao set u prirodnoj veličini. Akteri priča koje su istovremeno očaravajuće koliko i uznemirujuće, nisu unajmljeni glumci već on sam, kao I članove njegove porodice (sin, supruga i brat blizanac).

ventura
Paolo Ventura, The Grown Up Child, Short Stories (Aperture, 2016), © Paolo Ventura


Naizgled jednostavne, Venturine vinjete imaju izrazite implikacije: braća koja se nenadano sreću na bojnom polju, žongleri koji se pojavlju odozgo, čovek koji pakuje samog sebe u kofer, lokalni mađičioničar koji slučajno čini da njegov sin nestane i mnoge druge. Ventura je ovde sagradio svet realnih proporcija i aktera, koje je smestio u fantastične bajke naspram naslikananih pozadina – izazivajući tako ideje o realnosti i iluziji.

Ova čarobna knjiga sadrži celokupnu seriju foto-vinjeta, uključujući i prethodno neobjavljenje primerke. Ona otvara vrata ka deliću autorove izvanredne moći imaginacije.

ventura
Paolo Ventura, The Juggler, Short Stories (Aperture, 2016), © Paolo Ventura


Paolo Ventura (Milano, 1968.) diplomirao je u Milanu na Akademiji lepih umetnosti – Brera, 1991. godine.  Njegovi radovi prikazani su širom sveta, između ostalog: Forma International Center for Photography, Milano, Italija; Rencontres de la Photographie, Arl, Francuska; Maison Européenne de la Photographie, Pariz. On je takođe uradio i seriju radova za italijanski paviljon povodom Venecijanskog bijenala 2011. godine.
Njegovi radovi nalaze se u istaknutim kolekcijama, uključujući Museum of Fine Arts, Boston, SAD; Library of Congress, Vašington, SAD Margulies Collection, Miami, SAD. Monografije o Venturinom radu: War Souvenir (2006.), Winter Stories (Aperture i Contrasto, 2009.), The Automaton (2012.).

Aperture, fondacija neprofitnog karaktera, putem različitih aktivnosti i vrste medija, spaja zajednicu fotografa sa njenom publikom, prikazujući radove koji najviše inspirišu i ideje koje su najoštrije.
Fondaciju su 1952. godine osnoali fotografi i pisci kao “zajedničko tle za napredak u fotografiji”. Aperture danas je više-platformski izdavač i centar za foto-zajednicu. Iz svoje baze u Njujorku, Fondacija Aperture proizvodi, objavljuje i predstavlja programe fotografskih projekata – na lokalnom nivou, širom Sjedinjenih država kao i širom sveta.

ventura
Paolo Ventura, The Red Balloon, Short Stories (Aperture, 2016), © Paolo Ventura

 

Kratke priče se mogu kupiti na web stranici Fondacije.


Facebook Aperture
, Instagram, Pinterest, Vimeo
Naslovna: Short Stories, photographs by Paolo Ventura (Aperture, 2016)

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text