Kristoffer Sundin u NOVOJ ISKRI

Kristoffer Sundin u NOVOJ ISKRI

U okviru četvrtog ciklusa rezidencijalnih programa za dizajnere, arhitekte i druge autore pod nazivom Designer in Residence, Nova Iskra predstavlja svog prvog ovogodišnjeg gosta, istaknutog švedskog dizajnera čiji je rad fokusiran na industrijski dizajn.

Kristoffer Sundin će tokom oktobra i novembra boraviti i raditi u  Beogradu, dok će svoje projekte predstaviti kroz predavanje u Novoj Iskri, u četvrtak, 12. oktobra u 18 h.
 

 

Nova Iskra sa zadovoljstvom objavljuje prvo gostovanje u okviru ovogodišnjeg ciklusa rezidencijalnog programa Designer in Residence, koji se ove godine realizuje u saradnji sa organizacijama iz Švedske, Francuske, Nemačke i Srbije.

Kristoffer Sundin je završio Konstfack univerzitet u 2011. godine, i od tada vodi svoj dizajn studio u Stokholmu, sa fokusom na projekte vezane za enterijer, samoproducirani dizajn i umetničke projekte u javnom prostoru. Kristoffer je do sada ostvario mnogo uspešnih saradnji sa brojnim autorima, ali i klijentima kao što su: Publit Highlights, Jockum Nordström, Gallery Magnus Karlsson, Bio Rio i drugi. Zajedno sa autorima 1:2:3 i Simonom Klenellom osnovao je A-B-C produkcijsku platformu i webshop. Ideja ovog projekta je da se kreira kontekst za "nusproizvode" rada na enterijerskim projektima, kao i za samoinicirane i samostalno producirane dizajn objekte. Većina projekata unutar platfome su dizajneri sami produkovali, a svi komadi se prodaju preko webshopa.

Kroz svoje predavanje Small scale, collaborative design in post-industrial Sweden, Kristoffer će predstaviti svoje brojne umetničke i izdavačke projekte. Takođe Kristoffer će predstaviti Örnsbergsauktione, samoorganizovanii projekat koji otvara proces između ideje i realizacije, i smanjuje raskorak između dizajnera i klijenta. Ova jedinstvena dizajn aukcija je ostvarena u kolaboraciji sa Simonom Klenellom i Fredrikom Paulsenom.

Projekat ove godine podržavaju IASPIS, Francuski i Goethe instituti u Beogradu, kao i Ministarstvo kulture i medija Republike Srbije, dok su partneri u realizaciji AMICenter (Marsej) i betahaus Hamburg.

Interdisciplinarni rad, pažljivo planiranje svakog od rezidencijalnih boravaka prema potrebama korisnika i specifičnosti organizacija koje će ih ugostiti glavne su odlike ovog programa. On je "open-end" karaktera, što znači da se od učesnike ne očekuje da tokom trajanj rezidencija realizuju i isporuče konkretan projekat, ali se od njih očekuje da uzmu učešća u programima organizacija u kojima borave, kao i da svoja iskustva podele u svojim kreativnim zajednicama. Od 2014. godine, u programu je učestvovalo više od 30 autora.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text