Kroon Studio | ClassTag edukativna aplikacija pomera granice edtech industrije

kroon studio, classtag

Predstavljamo vam ClassTag aplikaciju koja pomera granice edtech industrije - nastalu kao proizvod saradnje srpskog studija Kroon i američkog startup-a.

 

 

 


Digitalna industija je odavno zašla u sve sfere života, menjajući ponašanja, navike, načine komuniciranja, vaspitanja te i način na koje se obrazujemo. Kroon Studio, digitalni studio iz Beograda u saradnji sa partnerima iz Njujorka, dizajnirao je platformu “ClassTag”. Ova aplikacija je proglašena od strane Entrepreneur magazina kao jedan od 4 proizvoda od kojih se očekuje da revolucionira industriju edukativne tehnologije u 2017.

ClassTag, pomoću alata koje nudi, omogućava prosvetnim radnicima da lakše i kvalitetnije uključe roditelje u školski život svoje dece. Obiluje fukcionalnostima koje omogućavaju učiteljima da znatno lakše komuniciraju, upoznaju roditelje sa školskom zajednicom, i najbitnije, da ih uključe u razne školske aktivnosti. “ClassTag” je time omogućio roditeljima da primene ove sisteme u radu sa decom i kod kuće. Studije su pokazale da ovakav pristup ne samo da čini roditelje da se osećaju bolje, već ujedno ima značajan uticaj na razvoj deteta, tokom školskog perioda života ali i kasnije.

kroon-studio-classtag-

Aplikacija omogućava nastavnicima i vaspitačima da veoma brzo organizuju svoja odeljenja, te sa zajednicom (roditeljima) razmenjuju novosti, slike i organizuju školske aktivnosti. Jedna od stvari koje čine ClassTag jedistvenim, jeste činjenica da je tim prepoznao problem školske organizacije. Sve ono što se radilo papirom, olovkom i kroz haotične excel sheet-ove, zamenjeno je interfejsom i funkcionalnostima koji su intuitivni i laki za korišćenje.

Platforma je prošla kroz nekoliko iteracija, kako vizuelnog identiteta tako i konkretnog izgleda interfejsa. Zanimljivo je da je izabrani dizajn interfejsa bio rezultat feedback-a velikih test grupa prosvetnih radnika, u predškolskim, osnovnim, i srednjim školama širom Amerike. Cilj dizajna je bio da se obraća tačno definisanoj ciljnoj grupi, te doprinese osećaju lakoće i zabave kod ne tako zanimljivih zadataka, kao što je organizovanje roditeljskih sastanaka ili datuma za otvorena vrata.

kroon-studio-classtag-

 

“Ono što čini rad na ClassTag-u specifičnim je dizajn koji je stalno optimizovan novim informacijama dobijenih od krajnjih korisnika aplikacije.” Ivona Petrović, UX i UI dizajner

Pored toga što je izuzetno koristan nastavnicima, sa druge strane omogućava roditeljima lak i brz način da se upoznaju sa ostalom decom, učiteljima i roditeljima u okviru odeljenske pa i školske zajednice.

kroon-studio-classtag-


ClassTag nakon godinu dana od lansiranja MVP-a beleži značajan rast, sa 1600 odeljenja i 30 hiljada korisnika na američkom tržištu. Aplikacija je potpuno besplatna i može se koristiti i u našem školskom sistemu.

ClassTag je samo jedan od projekata Kroon Studija, a kolektiv iz Beograda uspešno sarađuje sa start up firmama širom Amerike razvajući digitalne prozivode za razne industrije.

kroon-studio-classtag-

Na razvijanju ClassTag aplikacije učestvovali su Kroon Studio (kreativna direkcija Ognjen Škobo, UX, UI dizajn Boris Milošević i UX, UI i brend dizajn Ivona Petrović), CTO Jason Olim, CEO Vlada Lotkina i programiranje Diversido Mobile LLC.

Kroon studio
Facebook, Instagram, Dribble, Behance

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text