Kulturforum izložba “Radost, sreća, intelekt i energija” na kojoj učestvuju Novo doba i Matrijaršija

Kulturforum izložba “Radost, sreća, intelekt i energija” na kojoj učestvuju Novo

Grupna prodajna izložba “Radost, sreća, intelekt i energija” na kojoj učestvuju Novo doba i Matrijaršija, u organizaciji Kulturforum ODKR, biće otvorena u četvrtak 15. februara u 19 časova u galeriji Pro3or (Koče Popovića 9). 

 

 

Autori koji će ovom prilikom izložiti svoje radove su: Miloš Petrović, Aleksandar Denić, Aleksandar Opačić, Radovan Popović, Danijel Savović, Bojan Đorđević - Omča, Denke, Goran Stojčetović, Bernharda Xilko, Joškin Šiljan, Igor Hofbauer, Anna Ehrlemark, Nina Bunjevac. 


Aleksandar Denić


NOVO DOBA FESTIVAL je festival posvećen stripu i srodnim umetničkim formama, a u prethodnih devet godina postao je deo karakterističe mreže kako festivala, tako i radionica i nezavisnih kulturnih centara koji deluju na sličnim poljima, okupljajući predstavnike domaće ali i inostrane andergraund scene.


Miloš Petrović
 

Paralelno, mreža malih izdavača, festivala i autora iz regiona a i šire pod nazivom Fijuk teži povezivanju i jačanju već postojećih veza, kao i predstavljanju rada organizacija i pojedinaca iz oblasti stripa, umetnosti i muzike. Sa sedištem u Zemunu, njena vrata su otvorena brojnim pripadnicima andergraund kulture, kojima je omogućeno da tamo rade na vlastitim kao i na zajedničkim projektima.


Goran Stojčetović


Otkad je nastala 2014. godine autonomni kulturni centar Matrijaršija okuplja autore neinstitucionalizovane i nesvrstane umetnosti u svojevrsnu defragmentisanu mrežu koja na sebi svojstven način generiše specifične vizuelne i muzičke prakse kroz nadasve nesvakidašnju komunikaciju sa publikom. Iako Matrijaršija neretko odstupa od definicija kao što su struktura i forma ona obuhvata pomenuti festival Novo Doba kao i mrežu distribucije Fijuk. Poetički i žanrovski teško odredivo, stvaralaštvo Matrijaršije posvećeno je prepoznavanju kodova društvenih uloga i struktura ne bi li se omogućilo njihovo dalje rekombinovanje kao I raščlanjivanje u cilju jačanja nekonvencionalih vidova umetnosti i poimanja istih.


Bojan Đorđević
 

Izložba "Radost, sreća, intelekt i energija" pored difuzije umetnosti kao neraskidivog elementa kulturnog habitata ima za cilj nenametljivu indiciju da publiku pokrene i ohrabri na razmatranje nestandardizovanih umetničkih izraza.


Nina Bunjevac


Pored informativno - edukativnog karaktera izložbe, Kulturforum istovremeno nastoji da javnosti pruži priliku za kupovinu i uživanje u posedovanju umetničkog dela kako bi, kao u dosadašnjem radu aktivno podsticao razvoj domaće kulturne scene.


Bernharda Xilko 


Kulturforum ODKR, organizacija za društveno kulturološki razvoj, osnovana je maja 2012. godine u Beogradu, kao nevladina neprofitna organizacija. Kulturforum nastoji da okupi i poveže lica, organizacije i institucije, u oblastima kulture, društva i privrede, radi saradnje na medijaciji i komunikaciji kulture lokalnim zajednicama sa ciljem da doprinese opštem društveno kulturološkom razvoju u Srbiji.


Joškin Šiljan


Muzička podrška: Super Banko

Podrška: Dina Dizajn, Proto, KAŠ pivo, Pekara Lulu.

Postavka će trajati do 25. februara 2018. godine. 

Radno vreme galerije Pro3or je od ponedeljka do subote: 12–20h. 


Radionica Matrijaršije


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text