MANEK u Novom Sadu - Promocija 6. broja magazina nezavisne kulture

MANEK u Novom Sadu - Promocija 6. broja magazina nezavisne kulture

Promocija 6. broja magazina nezavisne kulture - MANEK, biće održana, večeras, 8. maja od 19 časova u Crnoj kući (Omladinski centar CK13, Vojvode Bojovića 13) u Novom Sadu.

Otvoreno o kulturi, politici i šta nam se (ne) servira kao kulturna politika.

 

 

MANEK – magazin nezavisne kulture – glasilo je Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (ANKSS) i njegov novi, 6. broj, biće predstavljen u Novom Sadu kroz razgovor sa ko-urednicima i saradnicima magazina, ujedno i članovima Upravnog odbora i učesnicima ANKSS.

Učestvuju: Slađana Petrović Varagić, Požega; Ksenija Đurović, Beograd: Luka Knežević-Strika, Beograd; Milica Pekić, Beograd. Razgovor moderira: Branka Ćurčić, Novi Sad.

Većinu tekstova u novom Maneku, kako je navela kourednica Vesna Milosavljević u uvodniku, povezuje komplikovan odnos kulture i politike, bilo da je reč o Strategiji razvoja kulture, konkursima za sufinansiranje projekata, muzejima savremene umetnosti ili samoorganizovanim prostorima za kulturu.

Za novi Manek, sa intervjuima sa Robertom Alađozovskim i Slađanom Petrović Varagić, pišu: Maja Ćirić, Janka Vukmir, Ana Luković, Predrag Cveticanin, Ares Shporta, Iva Čukić, Ivana Korać, Marijana Cvetković, Darka Radosavljević Vasiljević, Dušan Savić, Miha Colner, Jelena Mijić, Lana Gunjić, Vesna Tasić, Branka Ćurčić i Zoran Gajić.Promocija MANEK-a je povod i za razgovor o širem kontekstu trenutnih dešavanja na relaciji kulture i politike ili, preciznije, o odnosu nezavisne scene u kulturi prema politici države. U trenutnoj situaciji su otvorena važna pitanja o kojima će i biti reči tokom razgovora: Da li aktuelna dešavanja povodom rezultata konkursa za projekte u kulturi Sekretarijata grada Beograda svedoče o zatvaranju državne politike prema udruženjima i njihovim nastojanjima da utiču na transparentnost konkursnih procedura? Kako da razumemo situaciju u kojoj su zaposleni u Sekretarijatu napustili svoja radna mesta u trenutku kada treba da prime predstavnike ANKSS? Da li Novi Sad i njegova uprava za kulturu prestaju da uvažavaju principe demokratičnosti i participativnosti evropske kulturne politike na koje su se obavezali usvajanjem Strategije i Akcionog plana kulturnog razvoja i titulom Evropske prestonice kulture? Da li o tome svedoči poslednji održani Forum za kulturu i nerazumevanje politike nezavisne scene od strane vlasti? Na koji način u ovakvoj situaciji akteri nezavisne scene u kulturi mogu dalje da deluju?

Dođite na razgovor i uzmite besplatno svoj primerak novog MANEK-a!

Broj 6, 2018. Beograd
Izdavač
Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS)
koordinator@nezavisnakultura.net
www.nezavisnakultura.net
Uredništvo
Vesna Milosavljević, Slađana Petrović Varagić
Urednik fotografije
Luka Kneževic Strika
Dizajn i grafičko oblikovanje
Mane Radmanović
Lektura
Vesna Milosavljević, Slađana Petrović Varagić
Koordinacija
Lana Gunjić
Štampa
Standard2, Beograd

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text