In Memoriam: Alexander McQueen

news

Britanski modni kreator Alexander McQueen juče pronađen mrtav u svom domu u Londonu.

Beživotno telo Alexandera McQueena pronađeno je na posedu u Green Streetu u centralnom Londonu, nešto nakon 10 časova juče. Ekipa hitne pomoći konstatovala je smrt odmah nakon dolaska.

Obdukcija je zakazana ali iz policije su izjavili da se smrt ne smatra sumnjičavom. Zvaničnici nisu želeli da komentarišu glasine o samoubistvu.

McQueenova portparolka je izjavila da "je beživotno telo g. McQueena pronađeno jutros u njegovom domu. Potpuno smo razoreni, i nadamo se na razumevanje od strane javnosti iz poštovanja prema njegovoj porodici i kolegama, stoga i neće biti dodatnih izjava."

Smrt Alexandra McQueena dolazi neposredno pred londonsku nedelju mode i svega mesec dana pred izlaganja nove kolekcije u okviru nedelje mode u Parizu.

Njegova porodica je zatražila poštovanje privatnosti u vezi za McQueenovom smrću čije je pravo ime bilo Lee.

Njegova kompanija, Alexander McQueen, je izdala sledeće saopštenje: "U ime Lee-jeve porodice, Alexander McQueen danas proglašava tragičnu vest da je Lee McQueen, osnivač i dizajner brenda Alexander McQueen, pronađen mrtav u njegovom domu. U ovom trenutku neprikladno je komentarisati ovu tragičnu vest osim da smo razoreni i da delimo stanje šoka, bola i tuge sa Lee-ovom porodicom."

Rođen u Londonu 1969. godine kao najmlađi od šestoro dece, McQueen je napustio školu sa 16 godina postavši krojački šegrt u Anderson i Shephardu.

Za manje od 10 godina, McQueen je postao jedan od najpoštovanijih modnih kreatora u svetu. U oktobru 1996. godine je imenovan za glavnog dizajnera u Givenchy-u gde je radio do marta 2001. godine.

U decembru 2000. godine 51% vlasništva otkupljeno je od strane luksuznog brenda Gucci, gde McQueen postaje kreativni direktor. Uz McQueena brend se ubrzo širi a prodavnice se otvaraju u Njujorku, Londonu i Milanu.

McQueen je ujedno bio i četvorostruki pobednik britanskih nagrada za dizajn a imenovan je i za najboljeg međunarodnog dizajnera godine od strane Saveta Modnih Kreatora Amerike (Council of Fashion Designers of America). 2003. godine je takođe odlikovan i ordenom Britanske Imperije (Order of the British Empire).

Izvor: The Guardian

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Timothy Collins's picture
Timothy Collins
14:41 12/02/10

Kate Moss hologram

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services