Milija Belić na Bijenalu u Grenoblu

Milija Belić na Bijenalu u Grenoblu

U selekciju ovogodišnjeg međunarodnog Bijenala ne-objektivne umetnosti u francuskom mestu Pont de Claix, u predgrađu Grenobla, umetnički direktor Roland Orepuk uvrstio je i srpskog multimedijalnog umetnika Miliju Belića, koji će predstaviti jedan od svojih poslednjih radova, sliku-poliptih pod nazivom „Hyperion code“.

 

 

 

 

Festival ne-objektivne umetnosti već četvrti put za redom okuplja najeminentnije svetske umetnike apstraktne orijentacije i ima za cilj da promoviše nove tendencije u ovoj vrsti umetnosti.

Ovog puta izbor je pao na dvadeset evropskih umetnika iz jedanaest zemalja (Srbija, Francuska, Češka, Rusija, Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Poljska, Švedska, Belgija, Ukrajina), uz Bilija Grunera, umetnika iz Australije, kao specijalnog gosta.

Interesantno je napomenuti da je za vizuelni identitet Bijenala odabran upravo Belićev rad „Target“ koji se tako nalazi na plakatu, katalogu, bilbordu, pozivnici, kao i u svim oblicima elektronske prezentacije, i koji simbolizuje usredsređenost, ali istovremeno i otvorenost prema različitosti.

Bijenale ne-objektivne umetnosti, koje uživa široku podršku političkih struktura u regionu, trajaće od 8. septembra do 28. oktobra 2017. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text