Muzej Jugoslavije dobitnik glavne međunarodne nagrade za najbolji kratki muzejski film

Muzej Jugoslavije dobitnik glavne međunarodne nagrade za najbolji kratki muzejsk

U saradnji sa Evropskom muzejskom akademijom, Muzejem industrije i rada iz Breše i Muzejskom fondacijom Breše, uz sponzorstvo Opštine Piran i Asocijacije kulturnih udruženja Piran, Forum slovenskih kultura dodelio je 31. avgusta nagrade za najbolje muzejske filmove- Museums in Short 2017.

 

 

Glavna međunarodna nagrada za najbolji kratki film dodeljena je Muzeju Jugoslavije iz Srbije za video izložbe Ruska avangarda u Beogradu.

Organizatori su uručili nagradu Museums in Short 2017, mr Nedi Knežević, direktorki Muzeja Jugoslavije.

Ceremonija dodele nagrada održana je u Sloveniji, u gradu Piranu u okviru Piranove – Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa, čije je sedište u Piranu i koji radi pod pokroviteljstvom Foruma slovenskih kultura.Nagrada publike (glasovi su prikupljani preko interneta) otišla je Arheološkom muzeju iz Pele (Grčka), a posebno je istaknut i Muzej Pita Mondrijana iz Amersforta (Holandija). U okviru događaja na otvorenom, posetioci su imali priliku da vide najbolje kratke filmove iz prethodnih godina, uključujući i one koje su poslali Mikropija i Van Gogovi muzeji iz Amsterdama i Muzej Viktorije i Alberta iz Londona.

Na takmičenje Museums in Short 2017 prijavljeno je 40 kratkih promotivnih filmova koje su poslali muzeji iz cele Evrope. Svi filmovi dostupni su na veb-sajtu Museums ih Short award. Pokrenuto 2012. godine, takmičenje Museums in Short ima za cilj povećanje svesti javnosti o ulozi muzeja u inovativnoj video-produkciji.

Prethodne ceremonije dodele nagrade održale su se u Breši i Milanu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text