Najavljeni 10. Dani arhitekture u Sarajevu

10. dani arhitekture sarajevo 2017

Regionalni festival Dani arhitekture će se održati po 10. jubilarni put od 17. do 21. maja na različitim lokacijama u Sarajevu.

Pored vizuelnog identiteta 10. izdanja festivala, organizatori su u ponedeljak, 17. aprila predstavili i preliminarni program festivala.

 

 


Festival će sada već tradicionalno, biti otvoren videomappingom jednog objekta od javnog značaja u Sarajevu. Organizatori su ove godine izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, gde će biti otvorena i izložba “Kontinuirani enterijer”, u produkciji Dana arhitekture i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

Ove godine, vizuelni identitet je poveren studiju LisicaLisica u kolaboraciji sa dizajn timom Dana arhitekture.

Tokom festivala, posetioci će na dve bine, imati priliku da pogledaju dve izložbe, učestvuju na tri radionice i čuju šta o arhitekturi imaju da kažu već ostvareni i(li) mladi arhitekti.

Od poznatih imena iz sveta arhitekture, svoje učešće na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Elger Blitz, Tadej Glažar i drugi uvaženi gosti, arhitekti i prijatelji Dana arhitekture.

Pecha Kucha program, rezervisan za promociju mladih arhitekata i umetnika, će predstaviti autore najboljih radova sa konkursa na temu “Kontinuirani enterijer”.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi i jednu novinu. Posetioci festivala će imati priliku da goste - predavače upoznaju na dva načina: kroz prezentacije sopstvene prakse, ali i kroz njihova mišljenja i stavove na panel diskusijama o spekulativnom dizajnu, medijima, prakticiranju arhitekture i edukaciji.

Kako izgleda maj u znaku arhitekture u Sarajevu, pogledajte na videu Dana arhitekture 2016:

Informacije o načinu rezervisanja karata biće objavljene uskoro.

Dani arhitekture su regionalna plaforma koja tokom cele godine kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, podsticanju umrežavanja među arhitektama u regiji i promociji mladih arhitekata. Centralni godišnji događaj – festival Dani arhitekture će se održati ove godine od 17. – 21.5. na različitim lokacijma u Sarajevu.

Više informacija se može pronaći na web stanici i na zvaničnoj Facebook stranici manifestacije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text