"Njujork, Njujork, e pa šta je" | razgovor sa Jelenom Mijić

"Njujork, Njujork, e pa šta je" | razgovor sa Jelenom Mijić

"Njujork, Njujork, e pa šta je" | razgovor sa umetnicom Jelenom Mijić, biće održan u utorak, 16. jula u 18 časova u Galeriji Podroom Kulturnog centra BeogradaRazgovor moderira Ksenija Đurović.

 

 

Jelena Mijić je boravila u Residency Unlimited (RU) u Njujorku, u periodu oktobar - novembar 2017. godine kao dobitnica Nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos”. Ovom prilikom Jelena će govoriti o važnosti privremenog izmeštanja, izložbama, galerijama, muzejima, nezavisnim prostorima koje je posećivala u Njujorku, kao i tome šta su joj bile konkretne inspiracije za nove radove koji su nastali po povratku u Beograd.

Jelena Mijić rođena je 1989. godine u Novom Sadu, živi u Beogradu. Članica je umetničkog fotografskog kolektiva Belgrade Raw. Završila je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2013. godine deo je organizacionog tima MultiMadeira internacionalnog rezidencijalnog programa, koji se dešava na Portugalskom ostrvu Madeiri. Od 2017. deo je uredničke redakcije radio emisije Sceniranje, koja se bavi umetničkom i kulturnom scenom u Srbiji. Dobitnica je nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2017. godinu, koja se dodeljuje mladim vizuelnim umetnicima. Alumnistkinja je RU unlimited u Njujorku, kao i Sound development city umetničke ekspedicije.

Razgovor se održava kao program uz izložbu "Tišina je ovde gluvoća".

Ulaz na program je besplatan.

Za više informacija pratite brina.rs i kcb.org.rs

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services