Nove ture Bajskulture | Dva kruga kroz istoriju Novog Beograda

Nove ture Bajskulture | Dva kruga kroz istoriju Novog Beograda

Nastavak projekta "Bajskultura-dva kruga kroz istoriju Novog Beograda"


Volite da se bavite sportom i bicikl vam je omiljeno prevozno sredstvo? Zainteresovani ste za istoriju Novog Beograda, arhitekturu i zanimljivosti modernog jezgra našeg glavnog grada? Onda je Bajskultura prava tura za vas!

 Tokom lagane vožnje od Ušća do Studentskog grada, imaćete priliku da čujete interesantne priče o tome kako je bio zamišljen novi grad na levoj obali Save i ko ga je gradio. Zbog čega je Novi Beograd bio tako važan simbolički centar nove države? Kako su se, zajedno s pretvaranjem močvarnog tla u urbano naselje, menjali lik i svest graditelja? Kako su rešavani građevinski izazovi i problemi na terenu? Šta povezuje zajednice bivših akcijaša, koji se organizuju i okupljaju i danas?

Vožnja počinje ispod Brankovog mosta i obuhvata obilazak objekata koji su bili planirani u prvoj fazi izgradnje Novog Beograda (CK, SIV, hotel Jugoslavija, Paviljoni, Studentski grad), kao i obeležja koja nose sećanje na Omladinske radne akcije na Novom Beogradu.

Ture će, od 11. oktobra 2017. godine, biti organizovane svake srede i subote od 14 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika.PRIJAVLjIVANjE ZA UČEŠĆE U TURI JE OBAVEZNO, elektronskom poštom na adresu bajskultura@mij.rs.

Tura traje tri sata, a cena je 1500 din po osobi. Okupljanje je ispred Markoni sporta kod Beton hale, Karađorđeva bb.

Grupe preko pet učesnika mogu rezervisati svoju privatnu turu u željenom terminu dva dana unapred. Adresa za prijavljivanje je ista: bajskultura@mij.rs

Ako imate dodatnih pitanja, pišite na bajskultura@mij.rs ili pozovite brojeve telefona 011 3671485; 062 8003322.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text