Novogodišnja kolektivna izložba u Galeriji ULUS

Novogodišnja kolektivna izložba u Galeriji ULUS

Novogodišnja kolektivna izložba u organizaciji Galerije O3ON, Kulturforuma ODKR i Galerije ŠTAB, biće otvorena u sredu, 12. decembra u 19:30h u Galeriji ULUS (Kneza Mihaila 37). 

 

Na kolektivnoj izložbi slika i skulptura, biće predstavljeni radovi 10 autora sa domaće umetničke scene, koji su u protekloj godini osvojili značajne nagrade i zabeležili velike uspehe izlažući na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.


Tadija Janičić


Publika će imati priliku pogleda radove: Slavimira Stojanovića, Aleksandra Todorovića, Vuka Vučkovića, Tadije Janičića, Miće Stajčića, Nikole Velickog, Tare Rodić, Radeta Tepavčevića, Dragana Radovića i Joškina Šiljana. Većina radova će biti premijerno prikazana u Beogradu.


Vuk Vučković


Organizatori izložbe: Galerija O3ON, Kulturforum ODKR i Galerija ŠTAB uz podršku UP Slavimo umetnost.


Novogodišnji praznici nam donose ukrašene ulice i izloge, rasprodaje, svečane trenutke i radosti, ali takođe i razmišljanja o našoj ličnoj i kolektivnoj stvarnosti. O tome što je učinjeno ili nije učinjeno, kao i o onome što nas očekuje ili što priželjkujemo. U kaleidoskopu šarenila svetlucavih novogodišnjih dekoracija i veselih pijanki ovakva lamentiranja i sanjarenja, koja upotpunjuju doživljaj novogodišnjeg slavlja i euforije, često poprimaju groteskene ili humoristične oblike. Izložba nastoji da obuhvati ovu novogodišnju atmosferu specifičnom umetničkom refleksijom koja na vedar i humoristički način dotiče ozbiljne teme i uznemirujuće dubine naše kolektivne i lične stvarnosti.


Rade Tepavčević


Izložba predstavlja radove eminentnih autora mlađe i srednje generacije, koji su u ovoj godini imali značajne uspehe i vrlo zapažene samostalne i koletivne izložbe. Okupljeni autori predstavljaju formalno različite pristupe i likovne jezike ali dele interesovanje za analizu i kritiku ličnog i društvenog života kakav se ispoljava u gradskoj svakodnevici sa svim svojim banalnostima i složenostima. Prilazeći uglavnom sa vedre humorističke strane, oni zadiru u dubinu problematike savremenog urbanog života pri čemu se i sama njihova dela postepeno otkrivaju kao groteskna, uznemirujuća i ne toliko vedra - kao na prvi pogled.


Aleksandar Todorović


 

Izložba će biti otvorena do 18. decembra 2018. godine.
Radno vreme Galerije ULUS je od 10 do 20 sati, svakog dana sem nedelje.

 
Na naslovnoj: Rad Tare Rodić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text