Novogodišnje izdanje projekta Art Bites u Dragstoru!

Novogodišnje izdanje projekta Art Bites u Dragstoru!

Ove novogodišnje noći u Dragstoru pored muzičkog programa biće predstavljen i drugi ArtBites događaj.

 

Beogradska publika je imala priliku da se upozna sa projektom ArtBites maja 2017. godine kada je kustos Bogomir Doringer predstavio Mihelu Pelusio i Glen Vervliet, umetnike sa trenutnim prebivalištem u Antverpenu, koji su u Dragstoru izveli svoj performans pod nazivom Spacetime Helix.


Drugo izdanje ArtBites hepeninga će se odigrati u novogodišnjoj noći u saradnji sa Bikini Art rezidenturom iz Italije. Bikini će predstaviti umetnicu Marin Žilije čija praksa je utemeljena u njenoj percepciji drevnih kultova i kolektivne ikonografije. Fascinira je istorija ratovanja i preživljavanja. Njen rad uključuje androgine figure, hibridna stvorenja između ljudi i životinja u činovima borbe i seksa.

Marin Žilije će oslikati mural u odajama, a predstavljanje murala publici Dragstora će ispratiti i set Bikini rezident didžeja Vesija.

Nakon Art Bites događaja od 4 ujutru u odajama počinje i zvanični Dragstorov novogodišnji afterparti na kom će muziku birati WC7 i Bagira.

Dragstor tradicionalno piše dva narativa za Novu godinu tako da će nas tokom cele večeri paralelno u Velikoj i Crnoj sobi zabavljati hedlajneri: tehno veteran Zadig iz Pariza (Zadigov nastup za Boiler Room u pariskom klubu Batofar), zatim Anastasija Kristensen koja je pokupila etiketu najboljeg artista koji se probio u 2017. godini, kao i legendarni Karlos Sufront iz San Franciska (Karlos Souffront na Dekmantel festivalu). 

Njima će se pridružiti specijalni gost Takt iz palestinskog umetničkog i didžej kolektiva Jazar Crew i najbolja imena lokalne scene kao što su rezident didžej Dragstora, Filip Xavi, uvek uzbudljivi 33.10.3402, RAR iz ekipe Music Reactions, Mangulica FM koji će nastupati uživo i osnivač plusplusplus i Dis-patch festivala bartleby.

Karte za ovaj događaj po ceni od 2000 RSD mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim Serbia i onlajn putem ovog linka. Na dam žurke, karte će na ulazu koštati 2500 RSD.

Pridružite se NYE FACEBOOK EVENT-u
Pridružite se ArtBites i Bikini FACEBOOK EVENT-u
Pratite Drugstore Facebook i Instagram

 

Na naslovnoj fotografiji: Marin Žilije (Marine Julié)

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text