Osma postavka izložbe savremene umetnosti „EGallery“

Osma postavka izložbe savremene umetnosti „EGallery“

Otvaranje osme postavke izložbe savremene umetnosti „EGallery“ koja se ove godine odvija pod sloganom „Umetnost ruši barijere“, održava se u četvrtak, 21. februara u 18 časova u prostorijama agencije Executive Group (Knez Mihailova 9, II sprat).
Priliku da u ovom nekonvencionalnom galerijskom prostoru u centru grada predstave svoje radove ove godine će imati 13 umetnika, a poseban akcenat stavljen je na street art umetnost.

Ovogodišnja izložba šalje snažnu poruku da umetnost spaja ljude, ruši barijere i briše granice, jer samo kada je na njemu umetnost zid nije prepreka, već polje novih mogućnosti.

U postavci „EGallery“ naći će se radovi priznate street art umetnice The Kraljica Vila (TKV) čiji maštoviti grafiti krase mnoge beogradske kutke. TKV je na ovdašnjoj sceni prisutna od 2004. godine, a 2017. godine proglašena za jednu od 50 najboljih street art umetnica na svetu u knjizi Women Street Artists: The Complete Guide Ksavijera Tapijesa.

Osim nje, svoje radove predstaviće i Milan Ćuk, slikar, mozaičar i restaurator, koji kao sredstvo izražavanja koristi antičku tehniku – mozaik – i uz pomoć kamena i stakla oživljava bića iz savremene mitologije, inspirisan strip junacima.

Deo izložbe biće i radovi dece štićenika Udruženja Multiart iz Vršca. Ovo udruženje okuplja decu sa lakim, umerenim i teškim razvojnim poremećajima, kao i decu sa najtežim oblicima cerebralne paralize i autizma.

Kao i prethodna, i ova postavka „EGallery“ je prodajnog i humanitarnog karaktera, pa će 10 odsto prihoda od svih prodatih radova biti donirano Udruženju Multiart.

Radovi čiji je akcenat na tehnikama street arta, ali i slikarskim tehnikama i mozaiku, kao i radovi dece sa posebnim potrebama, ulepšavaće prostorije agencije za integrisane komunikacije Executive Group tokom narednih šest meseci.

Nakon otvaranja, izložba će biti otvorena za javnost svakog petka od 15 do 17 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs.

Na naslovnoj: Weedzor

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text