Otvorena izložba EGallery VIII "Umetnost ruši barijere: zid nije prepreka, već polje novih mogućnosti"

Otvorena izložba EGallery VIII "Umetnost ruši barijere: zid nije prepreka, već p

Izložba EGallery VIII "Umetnost ruši barijere: zid nije prepreka, već polje novih mogućnosti" otvorena je u prostorijama agencije za integrisane komunikacije Executive Group (Knez Mihailova 6).

 

 

 

Izložba je otvorena po osmi put a priliku da predstave svoje radove dobilo je 13 mladih umetnika, s posebnim akcentom na street art umetnost.

U postavci „EGallery“ našli su se radovi priznate street art umetnice The Kraljica Vila (TKV) čiji maštoviti grafiti krase mnoge beogradske kutke. TKV je na ovdašnjoj sceni prisutna od 2004. godine, a 2017. godine proglašena za jednu od 50 najboljih street art umetnica na svetu u knjizi “Women Street Artists: The Complete Guide” Ksavijera Tapijesa. Svoje radove predstavio je i Milan Ćuk, slikar, mozaičar i restaurator, koji kao sredstvo izražavanja koristi antičku tehniku – mozaik – i uz pomoć kamena i stakla oživljava bića iz savremene mitologije, inspirisan strip junacima.„Želeli smo da ovogodišnjom izložbom pošaljemo snažnu poruku da umetnost spaja ljude, ruši barijere i briše granice, jer samo kada je na njemu umetnost zid nije prepreka, već polje novih mogućnosti,“ istakla je Dušica Matijašević, direktorka advertajzinga i strategije agencije za integrisane komunikacije Executive Group. „Street art je nastao kao vid subkulture, ali je vremenom zasluženo stekao status jedinstvenog i autentičnog umetničkog izraza. Smeštanjem u galerijski prostor hteli smo da ukažemo na neospornu estetsku vrednost ovog vida umetnosti, bez kojeg su savremene urbane sredine nezamislive.“Deo izložbe čine i radovi dece štićenika Udruženja Multiart iz Vrbasa. Ovo udruženje okuplja decu sa lakim, umerenim i teškim razvojnim poremećajima, te decu sa najtežim oblicima cerebralne paralize i autizma. Kao i prethodna, i ova postavka „EGallery“ je prodajnog i humanitarnog karaktera, pa će 10 odsto prihoda od svih prodatih radova biti donirano Udruženju Multiart.Osma postavka „EGallery“ krasiće spratove prostorija Executive Group tokom narednih šest meseci i biće otvorena za posetioce svakog petka od 15 do 17 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs, a kako je agencija pet friendly, posetioci će moći da uživaju u postavci zajedno sa svojim ljubimcima.


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text