Otvorena izložba "Finski inovativni dizajn" u galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda

Otvorena izložba "Finski inovativni dizajn" u galeriji Atrijum Biblioteke grada

Izložba ”Finski inovativni dizajn”, koju organizuju Ambasada Finske i Biblioteka grada Beograda, otvorena je 21. februara u galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56).

Ambasador Finske Perti Ikonen, koji je otvorio izložu, istakao je da su inovacije i dizajn od ključne važnosti za Fince, jer oblikuju njihov način razmišljanja.

 

Takođe, sve zemlje članice Evropske unije su vrlo konkurentne na polju inovacija i dizajna. Ikonen se nada da će izložba poslužiti kao izvor inspiracije domaćoj publici.

Izložbu čine paneli na kojima su prikazani kreativni pristupi u rešavanju složenih tehnoloških problema, od dizajna informacionih i komunikacionih tehnologija, brodogradnje, dizajna u zdravstvenoj zaštiti, pa sve do inovacija u naprednoj industriji nameštaja. Autor izložbe je Jarno Peltonen, nekadašnji direktor Muzeja dizajna u Helsinkiju.

Tokom prethodne godine, izložba je bila postavljena u Somboru, Vršcu, Čačku i Paraćinu, gde su brojni posetioci iskoristili priliku da se upoznaju sa finskim inovativnim dizajnom.

U galeriji Atrijum, u Biblioteci grada Beograda, publika će moći da poseti izložbu do 7. marta 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text