Otvoreno 9. izdanje Festivala Organ Vida!

Otvoreno 9. izdanje Festivala Organ Vida!

Svečano otvaranje 9. izdanja Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, upriličeno je u sredu, 6. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu.

 


 

 

Na svečanom otvaranju festivala, gostima su se obratile Snježana Pintarić, upravnica MSU-a, Marina Paulenka, direktorka Festivala, Leila Topić, kustoskinja izložbe "Novi građan"i i Paola Orlić, producentkinja Festivala, koje su zvanično otvorile 9. izdanje Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida čija je tema "Novi građani".

Kao i na pethodnim izdanjima, i ove godine Organ Vida se može opisati kao mesto okupljanja brojnih hrvatskih i međunarodnih umetnika, kustosa, stručnjaka, teoretičara, kritičara i urednika.

Osim izložbi na brojnim lokacijama po Zagrebu, organizatori su istakli konferenciju o savremenoj fotografiji "Izvan dokumentarnog" koja će se održati u subotu, 9. septembra u MSU-u.

Deveto izdanje Festivala donosi pregršt programa, a samo u MSU posetioci će imati priliku da pogledaju čak 5 izložbi poznatih inostranih fotografa:

Izložba finalista - Novi građani
Pieter Hugo: Vjerojatni svjetovi, radovi iz zapadne Afrike, 2005–2010
Cristina de Middel: Sharkification
Dana Lixenberg: Imperial Courts
Izložba fotoknjiga: Fotobook Kassel & Dummy Award 2017

Izložbe u MSU su otvorene do 20. septembra 2017. godine. Ulaz je besplatan.

Konferencija o savremenoj fotografiji "Izvan dokumentarnog" održaće se u subotu, 9. septembra u MSU-u, u dvorani Gorgona, a predavači i govornici su: David Bate, Jessie Bond, Sophia Greiff, Dario Vuger, Miha Colner, Ivana Anić, Paola Paleari, Christopher Sims, Katarina Šoškić, Alexandra Polina, Dragana Jurišić i Queeranarchive.

Detaljan raspored festivala i konferencije možete pronaći na ovom linku.

 

Fotografije: Samir Cerić Kovačević

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text