PERCEPCIJE | Predavanje britanske umetnice Silije Hempton

PERCEPCIJE | Razgovor sa britanskom umetnicom Silijom Hempton

Britanska savremena umetnica Silija Hempton (Celia Hempton), čije delo je deo izložbe "Percepcije. Žena po meri društva?", dolazi u Novi Sad kao gošća ove izložbe!

 

 

 

 

British Council i Galerija Matice srpske pozivaju na predavanje ove istaknute britanske umetnice, u okviru izložbe "Percepcije. Žena po meri društva?", koje će biti održano u četvrtak, 13. decembra u 20 časova u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1) u Novom Sadu. 

Celia Hempton je britanska umetnica iz Londona čiji su radovi izlagani širom Evrope, Azije i Severne i Južne Amerike. Ona se bavi slikanjem malih ekspresionističkih slika koje obuhvataju različite subjekte, kako pejzaže, tako i ljudske modele, i to sa pragmatičnom, ali energičnom željom da zabeleži monumentalizovani trenutak u vremenu. U svojoj najskorijoj seriji radova, "Chat Random", Celia Hempton je posetila chat sobe na internetu i pitala ljude koje je tamo upoznala (koji su, igrom slučaja, svi bili muškarci) da joj budu modeli. Slike koje je tada naslikala su performativni radovi, vremenski ograničeni, tj. oslikani samo tokom onog vremena koliko je osoba odlučila da ostane na ekranu. Ovu seriju radova ona vidi kao redefiniciju muškog pogleda, putem kojih se poziciji žene suprostavlja tabu temama poput slikanja muškog akta.

Na izložbi Percepcije. Žena po meri društva? izložen je njen rad "Raul, Serbia" upravo iz serije ‘’Chat random’’, koji je deo umetničke kolekcije British Councila.

Predavanje je otvoreno za javnost uz potrebnu registraciju.

Svi zainteresovani mogu da se registruju putem stranice www.britishcouncil.rsNa naslovnoj: Celia Hempton, ''Raul, Serbia''

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text