Pet nagrada za kampanju MSU i McCann Beograd na Festivalu Golden Drum

Pet nagrada za kampanju „DemocrARTisation” | Muzej savremene umetnosti i agencij

Kampanja „DemocrARTisation” koju su zajedno kreirali Muzej savremene umetnosti i agencija McCann Beograd osvojila je pet nagrada na jednom od najznačajnijih međunarodnih festivala kreativnog oglašavanja Golden Drum.

 

Međunarodni žiri nagradio je kampanju „DemocrARTisation“ kreiranu i realizovanu u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti (MSU) sa jednom zlatnim, tri srebrna i jednim bronzanim priznanjem. U jakoj konkurenciji, kampanja je nagrađena zlatnim priznanjem u oblasti Interaktivni alati i ostala digitalna rešenja. Pored zlata u kategoriji „Mobile”, kampanja je dobila i dva srebrna priznanja u kategorijama „Media" i „Branded Content and Entertainment”, kao dve specijalne nagrade, srebrnu (kategorija „Best Piece“) i bronzanu (kategorija „Best Practice”) koja se dodeljuje agencijama iz Adriatic regije.

Inovativna kampanja „DemocrARTisation” omogućila je da neka od najvažnijih dela Muzeja savremene umetnosti budu dostupna publici i u periodu renoviranja zgrade muzeja koji je otvoren za javnost upravo na dan dodele nagrada. Korišćenjem aplikacije msuARt za mobilne uređaje, oglasni formati kompanija koje su podržale kampanju, Telekom Srbija, Ahold Delhaize, Halkbank, Bambi, ibrendova Coca-Cola, Schweppesi, Fanta, BMW, Honda, Mini Maurice, Tommy Hilfiger, Replay, Diesel, Liu Jo, transformisani su u umetnička dela. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, aplikacija je omogućila virtuelnu izložbu dela iz zbirki muzeja na ekranima uređaja.

„Veoma nam je drago da je žiri festivala prepoznao naš zajednički napor i želju da, sa agencijom McCann Beograd, omogućimo da naša kolekcija ostane dostupna za ljubitelje umetnosti u periodu rekonstrukcije. Ove nagrade predstavljaju za nas dodatne razloge za slavlje, sada kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti ponovo otvorena za posetioce“, izjavila je Senka Ristivojević, PR Muzeja savremene umetnosti.

„Želeli smo da nađemo način da šira javnost može da uživa u vrhunskim umetničkim delima dok je Muzej savremene umetnosti u rekonstrukciji. Istu ideju imali su i zaposleni u Muzeju – naći način da se prevaziđu fizičke prepreke i da umetnost bude dostupna publici“, kaže digitalni kreativni direktor McCann Beograd Vladimir Ćosić.

„Veliki uspeh i radost za naš tim i naročito za digitalno odeljenje agencije. Zahvaljujem svim klijentima i partnerima koji su svojim medijskim prostorom učestvovali i pomogli da aktiviramo msu ARt aplikaciju i na taj način učinimo umetnička dela iz kolekcija MSU dostupnim svima. Posebno sam ponosna na ceo agencijski tim koji konzistentno ostvaruje uspeh na ovom festivalu. Za nas Golden Drum festival ima veliki značaj, predstavlja potvrdu kvaliteta na internacionalnoj sceni i zauzima posebno mesto”, ističe direktorka agencije McCann Beograd Olivera Perković.

Aplikacija msuARt do sada je nagrađena sa ukupno sedam nagrada na različitim među narodnim i domaćim festivalima.

Nakon što je, zbog radova na rekonstrukciji, deset godina bila zatvorena za javnost zgrada Muzeja savremene umetnosti je ponovo otvorena izložbom „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“. Prvih sedam dana, do 27. oktobra u 10 časova, muzej će biti neprekidno otvoren 24 sata dnevno i publika će biti u mogućnosti da u bilo koje vreme obiđe izložbu, a ulaz je besplatan. 

 

Fotografije: Srđan Veljović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text