Pop horor naslovnice Bili Bučera

billy butcher, horor knjige

Kada bi pop hitovi bili naslovi horor romana, kako bi te naslovnice izgledale?

Brazilski grafički dizajner i ilustrator Bili Bučer (Billy Butcher) je autor projekta u kome daje likovna rešenja poznatih ljubavnih hitova preobraženih u naslovne strane romana Stivena Kinga – majstora horora.

 

 

Da li zaista želiš da me povrediš, Ljubav će nas rastrzati (Do you really want to hurt me, Love will tear us apart) i mnogi drugi tragični hitovi 70-ih i 80-ih godina, zahvaljujući Bučerovoj mašti postali su naslovi romana.

butcher-billy-stephen-king-books-

Zaljubljenik u vizuelni jezik stripova i banalnost pop kulture, autor stvara korice knjiga iz nekog alternativnog univerzuma u kome se “tamna strana ljubavi gleda kroz naočare pop kulture”.

butcher-billy-stephen-king-books-

butcher-billy-stephen-king-books-

Rezultat su radovi koji podvlače tragičnost, odnosno izvrću originalno značenje stihova pesama. Njihov vizuelni kod se ostvaruje u jeziku stripa iz vremena kada su te muzičke numere nastajale.

butcher-billy-stephen-king-books-

butcher-billy-stephen-king-books-

Bili Bučer je preko dana kreativni direktor jedne digitalne agencije iz Brazila. Bio je dete kada je prvi put shvatio da on nije samo obična vreća mesa. Još tada je bio nezaustavljiv – sa voštanim bojama u rukama, nijedan zid nije bio siguran!

butcher-billy-stephen-king-books-

Bilija inspiriše nehajnost, haotičnost i pre svega kršenje pravila. Inspiraciju nalazi u velikoj sferi onoga što se podrazumeva pop kulturom – od muzike, do stripova, filmova i igrica, kojima istovremeno ostavlja nostalgičnu notu i nov i svež ključ za čitanje dobro-poznate scene. Nije mu žao zbog toga.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text