Predavanje Andreja Strehoveca | MSUV | RISK CHANGE | MIG 21

Predavanje Andreja Strehoveca | MSUV | RISK CHANGE | MIG 21

U okviru EU projekta RISK CHANGE (Rizikuj promene) i međunarodne izložbe MIG21, 17. novembra u 18:30h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Andrej Strehovec će održati predavanje “Europia Membrane - RISK CHANGE”.

 


 

Andrej Strehovec, arhitekta, inter-medijski dizajner, teoretičar i scenograf predstaviće opus u razvoju “Europia Membrane - RISK CHANGE”, u kome se prespajaju sva područja njegovih osnovnih zanimanja i koji mu služi kao eksperimentalni projekat za proučavanje društvenog stanja i društvenih razvojnih mogučnosti, kroz tehnologije i teorije.

EUROPIA MEMBRANE - OBSERVING SPACE`

Europia Membrane`je naduvana geometrijska kapsula sa ulazom za jednu osobu. U unutrašnjosti, posetioci mogu čuti zvučni zapis planete Jupiter *. Membrana je razvijena kao ikona, koja predstavlja utopiju uspostavljanja idealnog društva u svemiru. Struktura se odnosi na vremenski okvir od prvih istraživanja leta do savremenih rešenja za život u vanzemaljskom okruženju. Membrana se koristi za uspostavljanje prostora unutar prostora, za ličnu kontemplaciju. Kroz svoje simbolično prisustvo i iskustvo unutrašnjosti, struktura ima za cilj pokretanje kolektivnog sećanja na otkrića u svemiru i očekivanja u vezi sa razvojem društva. *Originalni prostorski snimci snimljeni uz pomoć NASA i Donald Gurnett sa Univerziteta u Ajovi. http://www-pw.physics.uiowa.edu/space-audio (audio interpretacija napunjenih solarnih čestica koje reaguju sa Magnetosferom Jupitera, snimljene pločastim valom PWS na Voyager 2, dok je letelica pristupila Jupiteru 2. jula 1979.)

EUROPIA MEMBRANE - IN-HABIT-ON

Projekat se fokusira na mapiranje fenomena napuštenih zgrada, urbanih područja, gradova i infrastrukture širom sveta. Budući da sve više migratorno društvo budućnosti možda neće trebati izgraditi novu arhitekturu, nego sanirati napuštena naselja (hakovanje postojeće zdrave gradnje I infrastrukture), razvijamo tehnološki autonomni, prenosivi, naduvani modul. Privremeno, ali novo-kvalitetno životno okruženje je infrastrukturna arhitektura za nomadsko društvo.

EUROPIA MEMBRANE - RUINFLATABLES

U duhu eksperimenata Haus-Rucker-Co iz 1970-ih, naduvane kapsule predstavljaju spekulativni predlog za vraćanje života u opštinske ruševine degradiranih urbanih područja. Na taj način se privremeno rehabilituju napuštena područja u smislu smanjivanja degradacije prostora, što ima ugodne ekonomske efekte. Ovo je eksperimentalni koncept za buduće mogućnosti stanovanja koji integrišu tehnološki autonomne kapsule u napuštenu opštinsku infrastrukturu. Umesto proizvodnje novih graševinskih materijala razvijen je tehnološki autonoman, prenosivi,naduvani modul. On obezbeđuje sekundarni omot, omogucavajući integraciju unutar starih ugrađenih struktura, koje deluju kao primarni građevinski omoti.

EUROPIA MEMBRANE - RISK CHANGE

Što se tiče opusa Europia Membrane, predstavljena je teorijska osnova. Opisano je kako opus tumači kapsulu kao metafizičko plovilo i kako tumačiti savremene tehnologije kao kolektivnu kapsulu.

MIG21 | migratory interdisciplinary grid (migraciona interdisciplinarna mreža) - Međunarodna izložba sa temom migracija

Adresa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine je Dunavska 37, Novi Sad

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text