Predavanje švajcarskog kolektiva L’atelier U-Zehn u NOVOJ ISKRI

Predavanje švajcarskog kolektiva L’atelier U-Zehn u NOVOJ ISKRI

Predavanje švajcarskog kolektiva L’atelier U-Zehn biće održano u petak 6. novembra u 17.30 h u Novoj Iskri.

Kolektiv će predstaviti njegovi osnivači - Théophile Glauser i Sébastien Doutaz – koji će pričati o iskustvu grafičkog dizajna u Švajcarskoj danas.

 

 


U saradnji sa Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti iz Beograda, Nova Iskra ove nedelje ima zadovoljstvo da predstavi L’atelier U-Zehn, švajcarski kreativni kolektiv i platformu za podršku kreativnih profesionalaca i studenata. U-Zehn je takođe i coworking prostor namenjen kreativcima, koji okuplja grafičke dizajnere, ilustratore, fotografe, video artiste i programere.

L’atelier U-Zehn je nastao u novembru 2011. godine i nalazi se u staroj fabrici Suchard čokolade u Neuchâtel, Švajcarskoj. U-Zehn je coworking prostor, koji kroz različitost talenata svojih članova pokreće raznolike projekte, od samo-iniciranih umetničkih projekata pa do komunikacijskog dizajna za raznovrsna kulturna dešavanja u Neuchâtel-u i francuskom govornom podneblju Švajcarske. Kroz promociju kulture, umetnosti, dizajna i Švajcarskog stvaralašta uopšte, kolektiv takođe deluje i kao platforma, podržavajući profesionalce i studente iz kreativnih sfera interesovanja kroz redovno organizovanje izložbi i radionica.

U predavanju naslovljenom L’atelier U-Zehn, osnivači kolektiva - Théophile Glauser i Sébastien Doutaz - će pričati o iskustvu grafičkog dizajna u Švajcarskoj danas, kroz primere privatnih i profesionalnih radova iz sfera grafičkog dizajna, štampe, video produkcije i fotografije.

Takođe, biće prikazana kratka prezentacija postignutih rezultata SR:CH Kabineta, predstavljajući nekoliko projekata realizovanih kroz saradnju Švajcarkih i srpskih grafičkih dizajnera u poslednje tri godine.

Le Cabinet SR:CH je Švajcarsko-Srpski kolektiv osnovan od strane pet grafička dizajnera - Milice Pantelić, Zeljka Lončara, Théophile Glauser, Sébastien Doutaz i Coline Jeanneret-Gris. Cilj kolektiva je razmena znanja u sferama dizajna kao i deljenje iskustva i kultura između dve zemlje. Kroz organizovanje velikog broja radionica, izložbi i akademskih putovanja za studente, kolektiv zauzima aktivnu ulogu u edukaciji budućih grafičkih dizajnera.

Théophile Glauser (1987) i Sébastien Doutaz (1984) su švajcarski grafički dizajneri, bazirani u Neuchâtel-u, u Švajcarskoj. Nakon završenih studija grafičkog dizajna na Lausanne, La Chaux-de-Fonds i Bern-u, 2011. godine zajedno su osnovali L’atelier U-Zehn, koji danas ima 10 članova. Trenutno žive i rade u Beogradu, u okviru tromesečnog umetničkog rezidencijalnog programa.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text