Predstavljamo neke od učesnica ENTER konferencije

Predstavljamo neke od učesnica ENTER konferencije

U zgradi zadužbine Ilije M. Kolarca 25. i 26. aprila biće otvorena neka zanimljiva pitanja i teme u okviru prvog izdanja ENTER konferencije.

To će biti dobra prilika i da upoznamo talentovane i jedinstvene žene koje svojim radom svakodnevno daju doprinos na polju IT-a kod nas, ali i u svetu.


 

ENTER treba da postane mesto susreta, razmene znanja i iskustva, ali i mesto inspiracije i ohrabrenja i otvoren je za sve.

Predstavljamo vam neke od učesnica ovogodišnjeg prvog izdanja ENTER konferencije koje ćete imati prilike da upoznate i čujete.

Jelena Antić

Jelena Antić je softverska inženjerka u kompaniji Google u Cirihu, gde radi na proizvodu Google Shopping. Osnovne studije završila je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, smer Softversko inženjerstvo. Nakon toga upisuje master studije na École polytechnique fédérale de Lausanne u Švajcarskoj, smer Computer Science. Tokom studija svoje znanje usavršava na praksi u kompaniji Nordeus u Beogradu kao i u Google-u u Cirihu, nakon čega joj je i ponuđen posao u istoj kompaniji. O tome kako je biti deo kompanije kao što je Google i na kakvim sve projektima rade zaposleni i praktikanti imaćemo priliku da čujemo iz prve ruke, od Google inženjerke. Jelena će govoriti i o tome kako izgleda ceo proces zapošljavanja u ovoj kompaniji, od početnog apliciranja do finalnog intervjua, ali i o trenutno otvorenim pozicijama.

Valerija Spasojević

Kao mala volela je da rastura igračke da bi videla kako one rade, dok je odrastala postala je zaljubljenik u robotiku, nedugo posle toga otkriva programiranje i dizajn. Želja da ostane u polju programiranja i dizajna rezultovala je usmeravanju ka frontend razvoju. U 2013. godini sa svega 20 godina pokreće svoju firmu HLT studio, malu kreativnu agenciju za inovativna web rešenja, a od 2016. je i saradnica programa “Bitka za znanje”. Svi smo svesni da će robotika predstavljati budućnost, ali Valerija nas poziva da je sagledamo iz nekog drugog ugla, onog malo toplijeg – dečijeg. U njenom predavanju čućete kako je robotika Valeriji otvorila nove perspektive i podstakla da se ne zadovlji biranjem uobičajenih profesija već da juri svoje snove.

Jelena Kocić

Jelena Kocić radi kao softverska inženjerka u Comtrade-u, gde se bavi razvojem firmeware-a embeded sistema u auto industriji. Kandidat je za doktorat na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Pre dolaska u Comtrade, radila je na poziciji R&D inženjera u kompaniji IRITEL i na Vlatacom institutu. Uža specijalnost su joj embedded sistemi, elektroptika i auto industrija. Oblasti interesovanja su joj istraživanja o samovozećim automobilima i veštačka inteligencija.
Kako je devojčica koja je obožavala LEGO kocke i video igrice postala razvojni inženjer za embedded sisteme. Jelena će sa vama podeliti svoju priču kroz koju ćete saznati kako su joj kreativnost i sanjarski duh pomogli da izgradi uspešnu karijeru softverskog inženjera embedded sistema. U svom izlaganju, Jelena će se osvrnuti i na interesantne projekte na kojima je radila, a koji pokrivaju širok spektar oblasti: Power Electronics, elektroptičke sisteme, Computer vision i auto industriju.

Registracije za učešće na konferenciji su i dalje otvorene. Posetite sajt konferencije!

Takođe, predstavljamo i novi program na ENTER konferenciji - COMPANY SPEED DATE!

Ovaj novi program je dodat u satnicu ENTER konferencije. Ukoliko se još uvek nisi registrovao/la, ostalo je još samo malo dana. Registraciju možeš obaviti na ovom linku. A onda iskoristi priliku da se 1 na 1 sretneš sa predstavnicima kompanija Vip mobile, Comtrade, Zühlke, NetCast. Imaćeš 4 minuta za razgovor sa svakim od predstavnika ovih kompanija.

Ukoliko želiš da se prijaviš, pogledaj ovde kako, i požuri, broj mesta je ograničen!

ENTER na socijalnim mrežama: 
Facebook
Twitter
Instagram

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text