Predstavljanje knjige "Deca srebrne emulzije" Zorana Vujovića Vuje u DKSG

Predstavljanje knjige "Deca srebrne emulzije" Zorana Vujovića Vuje u DKSG

Knjiga "Deca srebrne emulzije" Zorana Vujovića Vuje, biće predstavljena 12. aprila u 19 časova u Klubu Magistrala u Domu kulture Studentski grad (DKSG)(Bulevar Zorana Đinđića 179).

U saradnji s Muzičkim programom DKSG, nastupa Srđan Gojković Gile (Električni orgazam).

 

 

Knjigu "Deca srebrne emulzije" (Službeni glasnik, 2017), je priredio Petar Jončić.

Na promociji knjige u
čestvuju: Velja Pavlović, Gorica Nešović, Gordana Milosavljević, Petar Jončić i Zoran Vujović Vuja.
Novi talas nije činila samo muzika već način života ljudi koji su šetali beogradskim ulicama, odlazili na koncerte, provodili večeri na Akademiji ili na čuvenim kućnim žurkama i na kraju postali legende asfalta. Mnogi od njih bili bi zauvek zaboravljeni da nije bilo fotografa koji su imali zadatak da zaustave trenutak u kome je život postao umetnost. A jedan od njih je Zoran Vujović Vuja.

U knjizi su sabrane fotografije na kojima su, uz kultne bendove kao što su Partibrejkersi,  EKV, Električni orgazam, Haustor, Azra, Figure ili Kandinski, ovekovečeni, pored ostalih, i Pera Ložač, Đole Trip, Dragan Lubarda, Sonja Savić, Džoni Racković, Biljana Trifunović Bezideja, Satan Panonski, Fleka, Tanja Haj, Aleksandra Ilić Aki, Slobodan Nedeljković Žonki.

Zoran Vujović Vuja (Ljubljana,1962), alijas Alhazar Wolf, od 1965. živi u Novom Beogradu. Završio je Školu za dizajn, od 1981. bavi se fotografijom. Na Institutu za novinarstvo završio je školu novinske fotografije kod mentora Tomislava Peterneka. Kao scenski fotograf radio je u Union filmu, glumio je u filmu "Pejzaži u magli" Joce Jovanovića. Bavio se performansom i video artom. Bio je saradnik Vidika, Studenta, NON-a, Pop Rock-a. Od 1991. je snimatelj na TV Strudio B. Filmom "Akademija republika" osvojio je nagradu novinara na Martovskom festivalu i priznanje Endi Vorhol za kameru i autentičnu atsmoferu na festivalu u Košicama. Snimatelj filmova Olivere Miloš Todorović Fras se širi i "S puta u nepoznato", filma Sonje Savić "Supernaut superstvarnost" i "Zona B" Radeta Vučića. Snimio je brojne muzičke spotove, kao i koncerte.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text