Promocija knjige i izložba radova novosadskog autora Milete Poštića

Promocija knjige i izložba radova novosadskog autora Milete Poštića

Promocija knjige i izložba radova novosadskog autora Milete Poštića "111 Recipes for an Extremely Happy Life" biće održana u petak 13. oktobra u 19 časova u kafe-galeriji Izba (Železnička 4, Novi Sad).

Izdavač knjige je novosadska izdavačka kuća "Komiko". Istog dana u Izbi će biti otvorena i izložba Miletinih najnovijih radova.

 

...o knjizi...

"Napokon! Ne verujem očima na više načina! Odavno sam prestao da se nadam da ću pred očima imati umetnički artefakt koji u mom sistemu funkcioniše na svim bitnim poljima. Da je moćan po formi, lud po sadržini, da je i art i pop, a da nije ni art ni pop, niti išta između, da odbija da se svrsta, da sebe ne shvata ozbiljno, da me ničemu ne uči i nema nikakvu poruku, da mi čačka čakre za koje ni ne znam da postoje (nikakve čakre, inače, ne postoje)... da dolazi ni iz čega i nikud ne ide! Ključna reč: blesavost, visoka doza, dostojna divljenja Grete Fahrenheit.

Klanjam se Miletinoj crtačkoj virtuoznosti, hranim se njegovom blesavošću!

Ispraznite mozak i učinite sebi uslugu: postupite po ovim receptima i tražite ih još. Treba vam ova knjiga."

Zoran Janjetov

...o autoru...

Mileta Poštić je rođen u Novom Sadu 1970. godine. Srednju školu i fakultet je završio u SAD, crtanje i animaciju na  Univerzitetu Južne Karoline, a master na Universitetu Portsmaut u Engleskoj. Pohađao je radionice iz karakter animacije kod vrhunskih animatora iz vodećih svetskih studija u školi Gobelins u Parizu 2014, i Anomalija u Češkoj 2015.

Predavao je animaciju na 7 univerziteta na 4 kontinenata u 6 zemalja: SAD, Velika Britanija, Južna Koreja, Južna Afrika, Tajland i Srbija. Osnovao je prvu katedru za Animaciju u Srbiji i okolini 2003. na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu 2003. godine. Vodio je radionice iz Animacije u Art Centru, Središče i Kud Mreži, Ljubljani u Sloveniji 2006. i 2007., i u Jermeniji u prestižnom Tumo centru 2015. Učestvovao je na više konferencija iz animacije i međunarodnih festivala, a izlagao je svoje radove samostalno u Čikagu, Berlinu, Seulu, Johanesburgu, Antverpenu, Sent Galenu i Beogradu.

Mileta Poštić je radio i vodio više studija za animaciju i animirao komercijalne radove za brojne poznate klijente, korporacije, ministarstva, vladine i nevladine organizacije i institucije. Član je više međunarodnih filmskih ogranizacija i član je upravnog odbora Filmskog Centra Srbije od 2016.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text