Razgovor o izložbi „Be Yourselfie“

Razgovor o izložbi „Be Yourseflie“

Razgovor o izložbi „Be Yourselfie“ biće održan u subotu, 9. juna u 19 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

U neformalnom razgovoru između mađarskog kustosa Pitera Bencea i srpske umetnice Maje Đorđević ćemo saznati više o radovima i konceptu izložbe „Be Yourselfie“ koja je u Umetničkom prostoru U10 realizovana u saradnji sa mađarskom umetničkom platformom Everybody Needs Art.

 

 

„Be Yourselfie“ je izložba koja ima za cilj da predstavi različite pristupe i nove perspektive u savremenom slikarstvu.

Pozvani umetnici su ključne ličnosti u domenu postdigitalnog slikarstva, pravca čiji je naziv od nedavno u upotrebi u teoriji umetnosti.

Umetnici: Janoš Brukner, Maja Đorđević, Botond Kereštezi i Ostin Li. Kustos: Peter Bence.

Koristeći se raznovrsnim tehničkim i konceptualnim strategijama, izloženi umetnici eksperimentišu sa granicama slikarstva u doba kada MS Paint već izgleda retro, računari služe umesto štafelaja, papira i boje, a u svakodnevnom životu se vizuelni sadržaji sve više konzumiraju putem displeja i mobilnih uređaja. Sama izložba se bavi preispitivanjem efekata digitalnih vizuelnih referenci na tradicionalne tehnike u slikarstvu današnjice.

Pozvani umetnici su ključne ličnosti u domenu postdigitalnog slikarstva. Fokus izložbe je na preispitivanju efekata digitalnih vizuelnih referenci na tradicionalne tehnike.

 

 

Fotografija: Aron Weber
Artwork: Janos Bruckner, That Person, 2018, mask
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text