Razgovor sa umetnicom Irenom Kelečević povodom izložbe „Gde je moje mesto”

Razgovor sa umetnicom Irenom Kelečević povodom izložbe „Gde je moje mesto”

Razgovor sa umetnicom Irenom Kelečević povodom izložbe „Gde je moje mesto”, održaće se 8. marta u 18 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd (Pariska 14).
 

Razgovor sa autorkom vodiće Mirjana Boba Stojadinović, umetnica i saradnica Radio Beograda 2.
 

 

Razgovor će mapirati polazne tačke umetnice u pristupu konkretnom prostoru Salona MSUB, ali i prostoru uopšte kao umetničkom temom koja je preovlađujuća u radu Irene Kelečević. S druge strane, razgovor će osvetliti vreme koje protiče kroz trajanje fizičkog prostora, i društvenih promena kojima je prostor svedok, kao i publika koja će ovom prilikom biti pozvana da neposredno učestvuje u stvaranju promena jednog dela umetničke instalacije Irene Kelečević.

Rad „Gde je moje mesto“ bavi se istraživanjem identiteta prostora vezanim za zgradu u kojoj je smešten Salon Muzeja savremene umetnosti u Pariskoj ulici, broj 14. Zgrada je sagrađena polovinom 20. veka za potrebe stanovanja, muzičkog studija, slikarskih ateljea i izlagačkog predstavljanja eminentnih umetnika. Instalacija Irene Kelečević sastoji se od nekoliko segmenata: crteža u prostoru, uramljenih crteža i kolaža, intervencije od starog mobilijara koji transformiše prostor u neku formu mizanscena, i fotografija. U ulozi prostornog pripovedača, više nego samom arhitekturom i životom zgrade, umetnica se bavi značenjskim identitetom mesta, simbolikom onoga šta je mesto nekada bilo i šta je ono danas.

Izložba će biti otvorena do 19. marta 2018. godine.

Kustos izložbe je Una Popović.

 

Fotografije: Marija Konjikušić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text