Retrospektivna izložba "Dušan Gerzić Gera: Od grada do grada" u KC Grad

Retrospektivna izložba "Dušan Gerzić Gera: Od grada do grada" u KC Grad

Novu izlagačku sezonu Kulturnog centra Grad, otvara retrospektivna prodajna izložba crteža, slika i kolaža "Dušan Gerzić Gera: Od grada do grada" povodom dvadesetogodišnjice umetnikove smrti.

Izložba će biti otvorena od 3. do 9. septembra u Velikoj galeriji KC Grad.

 


Ovog septembra u fokusu Velike galerije je ikonični beogradski multimedijalni umetnik Dušan Gerzić Gera, čiji će radovi biti predstavljamo publici na specijalnoj prodajnoj retrospektivnoj izložbi kojom se obeležava dvadesetogodišnjica umetnikove smrti.

Publika će na otvaranju 3. septembra od 20 časova imati priliku da vidi selekciju Gerinih dela iz svih faza stvaralaštva, uz dokumentarne fotografije, video-snimke i intervjue.

Od Beograda, preko Njujorka do Pariza, od grupnih preko samostalnih izložbi u ovim gradovima, od body paint umetničkih akcija u SKC-u i The Tunnel klubu u Njujorku, preko kolaža, monumentalnih slika, intimnih crteža i dokumentarnih fotografija postavka pravi pun krug stvaralaštva ovog umetnika nomada.

Selekcija iz veoma obimnog opusa radova, biće razvrstana u četiri celine. Za ovu priliku radovi će biti pozajmljeni iz privatnih kolekcija, a većina dela pripada kolekciji umetnikovog brata Borivoja Gerzića.

Odabrani radovi biće stavljani na prodaju. Ne propustite ekskluzivnu priliku da se podsetite ili pak upoznate sa opusom jednog od najznačajnijih protagonista Novog talasa osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka u Beogradu, Dušanom Gerzićem Gerom.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text