Samostalna izložba „Ne/dostupno“ Vojina Pajića u galeriji Stepenište

vojin pajic, stepeniste, sumatovacka, nedostupno, Ne/dostupno

Prva samostalna izložba autora Vojina Pajića, pod nazivom „Ne/dostupno“ otvorena je u galeriji Stepenište (Centar za likovno obrazovanje, Šumatovačka 122, Vračar) i trajaće do 26. maja.

Na izložbi su prikazani crteži rađeni ugljenom na papiru, dimenzija 140x170cm. Pajićev formalni izraz u crtežima podrazumeva oštre kontraste, jake konture, duboke senke, elemente kolaža i odsustvo boje.

Izložba mladog umetnika Vojina Pajića pod nazivom Ne/dostupno ispituje tematiku međuljudskih odnosa i potencijalnih poteškoća na koje pojedinac nailazi u društvu. Autor na ekspresivan način u crtežima prikazuje pomenute odnose kroz naga ljudska tela, međusobno prepletena, snažnog pokreta, uz ponekad prisutan nedostatak integriteta različitih delova tela. Pajić predstavlja ovu tematiku formalnim izrazom koji podrazumeva oštre kontraste, jake konture, duboke senke, elemente kolaža i odsustvo boje, kao i postojećim odnosom punog i praznog na papiru dovodeći time posmatrača u ogoljenu poziciju u odnosu na sam rad. Muskulozna tela, vođena dinamičnim pokretima, iako su izvan narativnog konteksta asociraju svojom formom na vizuelni jezik mitoloških kompozicija. Na pojedinim crtežima pojavljuju se simbolični narativni elementi i zoomorfni motivi poput bika, ribe, ptičije glave, bicikle, sablje. Sklapanjem celine od ovih i drugih svesno odabranih elemenata, stiče se utisak naizgled haotičnog, ali suštinski jedinstvenog sadržaja. Vojin Pajić na svojoj prvoj samostalnoj izložbi prikazuje radove koji su bazično nastali istraživanjem spajanja apstraktnog i realističkog pristupa u vlastitom crtežu.

vojin-pajic-sumatovacka-

Vojin Pajić, rođen je 07. jula 1986. u Kruševcu. Srednju umetničku školu završio u Nišu. Diplomirao na ,,Fakultetu primenjenih umetnosti" u Beogradu, u klasi profesora Miroslava Lazovića, odsek primenjeno slikarstvo.

Izlagao na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Rusija, SAD). Radio na rezidencijalnom boravku u Istri, Fažana, Hrvatska u periodu od juna do septembra 2015. godine, i od aprila do oktobra 2016. godine.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 26. maja, svakog dana od 9 do 21 čas.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text