Septembarske DOBRE NAVIKE | Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda

Septembarske DOBRE NAVIKE | Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda

U subotu 23. septembra, Remont - nezavisna umetnička asocijacija nastavlja sa realizacijom projekta Dobre navike - Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda.

 

Šetnja će trajati od 11 do 14 časova.

Nezavisna umetnička asocijacija REMONT, poziva sve zainteresovane da im se priključe u obilasku aktuelnih, odabranih izložbi savremene umetnosti u Beogradu. U subotu, 23.septembra 2017. nastavljaju sa šetnjama po galerijskim prostorima Beograda.

Savremena umetnost i izrazom i temama korespondira sa trenutkom u kom živimo i dobar je povod i inspiracija za zanimljive razgovore i razmene mišljenja o „problematikama“ savremenog življenja.

„DOBRE NAVIKE“ nisu klasična vođenja već pre upoznavanja, razgovori i razmene zapažanja između publike, umetnika i radnika u kulturi.

Projekat DOBRE NAVIKE posvećen je svim ljubiteljima savremene umetnosti i drugim zainteresovanim građanima koji imaju potrebu i želju da poboljšaju svoj kvalitet života i da se na kreativan način upoznaju sa savremenim kretanjima u vizuelnoj umetnosti.

Svaka šetnja započinje uvodnim predavanjem o savremenoj umetničkoj sceni i predstavljanjem tekuće izložbe u Remont galeriji, a zatim slede posete izabranim izložbama gde goste dočekuje domaćin prostora (umetnik, kustos).

Za svaku šetnju, ali i za individualne posete, pripremljen je štampani letak sa više informacija o izabranim izložbama i preporukama za posetu.

Kontakti za sve informacije i prijave za šetnju: remont@remont.net, tel + 381 11 32 23 406

Projekat se realizuje u saradnji sa ERSTE BANKOM
 

PROGRAM ŠETNJE

Subota 23. septembar 2017.godine

11 h
Remont – nezavisna umetnička asocijacija
Maršala Birjuzova 7
30.8 – 22.9.2017.
“20 godina modrovanja”,Goran Stojčetović

Ovo je ujedno i poslednja prilika da se vidi izložba koja u prvi plan ističe psihološke i utilitarne kvalitete stvaralaštva i koja je pristupom izazvala posebno interesovanje javnosti.  Goran Stojčetović je akademski slikar koji je još tokom studija počeo da otkriva crtež kao reflektivnu mapu sopstvenih duševno-duhovnih stanja i procesa. Dalje, kroz ličnu umetničku praksu eksperimentisao je sa relacionim potencijalima crteža i razvio poseban sistem / tehniku  ’dubinskog crteža’ koji od 2015. godine primenjuje i u radu sa pacijentima Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju VMA u Beogradu.

Goran Stojčetović (1975) diplomirao slikarstvo na Fakultetu Umetnosti u Prištini. Bavi se dubinskom asocijativnom umetnošću kroz crtež, sliku, fotografiju i performans. 2014. osniva udruženje Art Brut Serbia a od 2015. vodi “Art brut studio VMA" na Klinici za psihijatriju VMA u Beogradu.

Kroz izložbu vodi: Goran Stojčetović i kustos Marija Radoš


Goran Stojčetović, foto: Milan Kralj 


12 h
Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca
Studentski trg 5
19.9 - 7.10.2017.
“Laž, slatka, umorna laž”, Olivera Parlić

Umetnički angažman Olivere Parlić od početka ostaje prepoznat po autorkinim vrlo temeljnim istraživanjima u mediju skulpture, naročito upotrebi različitih vrsta materijala i pronicljivim razotkrivanjima asocijativnih i  interpretacijskih mogućnosti njihovih utilitarnih vrednosti i karakteristika da prenesu i iskomuniciraju određene psihološke i emotivne sadržaje.  Tematski često u domenu rodne problematike umetnica se za aktuelnu izložbu odlučila da otvori pitanje šta je istinito, a šta lažno u umetničkom, preciznije skulptorskom delu. Postavka obuhvata najrecentniju produkciju objekata i skulptura  izvedenih od gipsa, mekih materijala ili realizovanih spajanjem više predmeta.  Iako nisu na prvi pogled povezani, problemska nit koja spaja radove jeste autorkino preispitivanje sopstvene  umetničke prakse u kontekstu samog medija, skulptorskih tehnika i postupaka.

Olivera Parlić (Beograd 1971.) diplomirala je 1997. godine na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je kasnije magistrirala i doktorirala i gde trenutno predaje. Od 2010. godine učestvuje u radu nezavisne umetničke asocijacije Treći Beograd. Od 1997. godine izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Kroz izložbu vodi: Olivera Parlić


Olivera Parlić

 

13 h
Galerija Doma Omladine Beograda
Makedonska 22
19.9 – 8.10.2017.
“Travelling Without Moving”, Emilija Radojičić

Emilija Radojičić je svoj dosadašnju umetničku praksu najpre bazirala i razvijala  kroz medij crteža, slike, grafike. Aktuelna izložba obuhvata seriju najnovijih radova i istrazivanja  koje  umetnica odnedavno izvodi u polju instalacije/skulpture. Veliku posvećenost crtačkom radu Emilija ovaj put transponuje sa dvodimenzionalne u trodimenzionalnu formu objekata i tapiserija, nastavljajući u motivskom prostoru sa daljim razradama apstraktnih sadržaja i sofisticiranih tkanja oblika i boja.  Intrigirana mogućnošću da linija postane i fizički opiljiva autorka koristi određene materijale poput vune i drveta uvodeći njihove kvalitativne i simboličke potencijale kao još jedan važan gradivan i koncepcijski element radova u kojima je, kako kaže, zanimaju stanja, osećanja, vibracije, prirodne pojave i fenomeni kroz koje se čovek reflektuje…
EmaEmaEma (Emilija Radojičić) je vizuelna umetnica koja trenutno živi i radi u Beogradu. Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije u regionu, Evropi, Aziji i Americi. 

Kroz izložbu vodi: Emilija Radojičić

Emilija Radojičić

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text