Street Smart u akciji! | Oslikavanje prihvatilišta za životinje u BIGZ-u

Street Smart u akciji! | Oslikavanje prihvatilišta za životinje u BIGZ-u

Street Smart Belgrade i Animal Rescue Serbia pozivaju na novogodišnju volontersku akciju oplemenjivanja prihvatilišta za životinje "Animal Rescue Serbia" u podrumu BIGZ-a (Bulevar vojvode Mišića 17, Beograd).

Umetnici će u subotu, 30. decembra, od 14 do 19 časova oslikavati zidove prihvatilišta, a vi dođite da se družite sa njima!

 

U akciji učestvuju: Artez, Bong, Bojan Lacmanović, Brada, Jana Danilović, Nataša Kekanović, Nikola Mihajlović, Wuper.

Moći ćete i da kupite radove autora koji će svojim volonterskim radom podržati ovu akciju i naravno - da udomite kućnog ljubimca i usrećite tog krznenog/pernatog drugara za predstojeće praznike. Donacije prihvatilištu su takođe dobrodošle.

Street Smart kolektiv od 2014. do danas, okuplja veliki broj poštovalaca i autora iz oblasti ulične umetnosti, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, organizujući brojne manifestacije kojima promoviše street art kao način oplemenjivanja urbanih prostora. Autori okupljeni oko ovog kolektiva organizovali su i učestvovali u oslikavanju brojnih fasada u gradovima širom Srbije, među kojima je i akcija stvaranja jednog od najvećih kolektivnih murala u Evropi na fasadi osnovne škole OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu u kojoj je učestovalo 12 umetnika iz zemlje i inostranstva. Priču o ovom muralu preneo je i čuveni magazin „LSD – London Street-Art Design“.

Među aktivnostima organizacije ističe se i serija izložbi pod nazivom „Scena“ (2015-2016), koja je po prvi put u galerijskim uslovima prikazala najbolje od srpskog stvaralaštva u domenu ulične umetnosti, kao i izložbe u Berlinu i Cirihu, održane 2016. godine. „Street Smart“ je organizovao i brojne markete ulične umetnosti, samostalno ili u okviru različitih festivala, koji su bili praćeni radionicama za decu i odrasle, i u značajnoj meri doprineli prepoznatljivosti domaće ulične umetnosti u zemlji i inostranstvu.

ARS - Animal Rescue Serbia je prva zvanična, neprofitna i volonterska organizacija za spasavanje životinja u Srbiji, iz situacija gde im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se životinja nalazi je otežan, rizičan, komplikovan, ili nije moguć na uobičajen način. To su situacije poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima i sl. Akcije spasavanja ne naplaćujemo, kao ni članarinu, a ARS se finansira od pomoći društveno odgovornih kompanija, fondacija, institucija i pojedinaca.

Ulepšajte sebi i drugima Novu godinu i pridružite se autorima na ovom umetničkom, humanom druženju.

Autor rada i fotografije: Andrej Žikić Artez

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text