Stručno tumačenje izložbe PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA?

Stručno tumačenje izložbe PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA?

Stručno tumačenje izložbe PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA? održaće se u petak, 28. decembra u 18 časova u Galeriji Matice srpske (Trg Galerija 1) u Novom Sadu.

 

 

 

Stručno tumačenje izložbe će voditi kustoskinja i autorka izložbe, msr Jelene Ognjanović. Publika će imati priliku da čuje kako se putem umetnosti može razgovarati o položaju žena i posebno umetnica u društvu nekada i sada, kako društvo vidi ženu i da li rodna ravnopravnost postoji u praksi?

Izložba Percepcije. Žena po meri društva? otvorena je u Galeriji Matice srpske još dve nedelje, odnosno do 6. januara 2019. godine.

Prethodna tri meseca, svakog vikenda u okviru pratećeg programa izložbe publici su brojni istoričari umetnosti, a pre svega kustoskinja izložbe Jelena Ognjanović, predstavljali umetnice i umetnike koji su deo ove izložbe, kao što su: Trejsi  Emin, Sara Lukas,  Katarina Ivanović, Nadežda Petrović, Ljubica Cuca Sokić, Danica Jovanović, Silija Hempton.

Galerija Matice srpske i British Council izložbom Percepcije. Žena po meri društva? predstavljaju na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije. U centru analize i tumačenja izloženih dela je žena – kao umetnica i kao inspiracija. Izabrana dela britanskih umetnica zajedno sa radovima srpskih umetnika i umetnica za cilj imaju da podstaknu posetioce da razmisle o vanvremenoj kategoriji takozvanih „ženskih pitanja“.

Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.
Sve informacije o izložbi su na sajtu www.britishcouncil.rs

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text